Angular 7 Interview Questions and Answers

Angular 7 Interview Questions

In case you’re searching for Angular 7 Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Angular 7 advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Angular4 industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Angular 7 Development. GangBoard offers Advanced Angular 7 Interview Questions and answers that assist you in splitting your Angular 7 interview and procure dream vocation as Angular4 Developer.

Angular 7 Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Angular4, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Angular 7 to meet the necessities of their customers. Angular 7 is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Angular 4 work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Angular 4 prospective employee meeting questions and answers. Angular 7 Interview Questions and answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. Angular 7 Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our Angular 7 Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

Web developer job is the most sought skill which requires comprehensive knowledge and special skills to get started which is acquired through the Angular 7 Interview Questions and Answers from GangBoard. After the course, the job support and interview preparations are supported by the GangBoard. The anticipated questions from the employer for Angular 7 are listed below to become successful in the Angular 7 tech interview. Angular 7 is the stable version from the team of Angular which is enhanced with the multiple new features and bug fix option which optimizes the performance. The typescript is added to connect the page to the different machines, communicate with the browser and fortify the results with the MVC model.

Best Angular 7 Interview Questions and Answers

Angular has been used in the market with the initial version of Angular JS 1 and now it is re-written with the latest version which is Angular 7. Angular 1 version is supported by the javascript, whereas the Angular 7 is supported by the typescript for optimizing the performance. Join for the Angular 7 Interview Questions and Answers at GangBoard to hold the certificate and get Job support from the best Angular 7 Course in Chennai which is reviewed by the top companies. In the software domain, fresher profile and experienced profile should go along with the Certification Training or knowledge or experience to acquire the dream job.

Among the other training institutes, we stand alone as the best Angular 7 Interview Questions and Answers for Beginner with a focused eye towards the HTML, CSS, Typescript, and other components of the Angular 7 framework. The component-based architecture or the MVC pattern makes the Angular as reusable, automation-friendly, readable and maintainable.

By this Angular 7 Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our Angular 7 Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1) In Visual Studio, which angular cli command we should use to build the angular code every time when any changes are detected?

Answer: We should use ‘ng build –watch’ command to trigger the build automatically when any changes have been detected in the angular project.

Q2) How can we implement Azure AD and ADFS authentication in Angular 7?

Answer: We can make use of ‘Adal service’ to implement Azure AD and ADFS authentication in Angular 7.

Q3) Is there any attributes available in anchor tag to change the route?

Answer: Yes, we have a attribute called ‘routerLink’ which will change the route while user clicking on that tag.

Q4) How can we attach a token for every HTTP request in Angular 7?

Answer: At first we have to generate a token and store it in sessionStorage object. Then with the help of interceptor service, we can attach the token in the headers for each HTTP request.

Q5) How to refresh/renew the token after a particular time interval?

Answer: With the help of ‘NgZone’, we can achieve this. ‘NgZone’ will run independently and it will keep a track of time from when we started the application. Once a threshold value is reached we need to call the method to generate the token again.

Q6) Using Angular 7, is it possible to have both angular route as well as MVC route? If yes, how can it be possible?

Answer: Yes, it is possible using ‘constraints’ configuration in ‘RegisterRoutes’ method of ‘RouteConfig’ class.

Q7) You have a feature of Add/Edit/Filter in a Angular application. Most of the fields are same in each of the feature. What is the best way to achieve that?

Answer: We have to use ‘Dynamic Component’ for each feature(Add/Edit/Filter) and we have to use ‘Reactive forms’. If we use ‘Reactive forms’, even if we need to add new fields in any of the components, there will be no change in template but only in ‘FormData JSON’.

Q8) How will you interact with the components which don’t have parent-child relationship, but you need to send data from one to another?

Answer: We can make use of behaviour subject in this case.

Q9) Can we achieve @Input-@Output(EventEmitter – to interact with parent/child) in Dynamic Components?

Answer: No. In this case we have to make use of variables of corresponding service.

Q10) Is there any way to hold the data/obj globally across all components without making use of service variables?

Answer: Yes. We can make use the package ‘ng2-simple-global’ in this case.

Q11) When can router.navigate([]) will not work?

Answer: When we try to navigate the invalid routes or the routes which is not configured in Routing Module, it will not work as expected.

Q12) How to get the current url in the address bar using Angular 7?

Answer: We can get the current url using ‘Router’ module(this.router.url).

Q13) How to close the visible popup on click of window other than popup?

Answer: Using ‘clickOutside’ event in the div popup will trigger the click event which is happened outside the popup. With the help of this, we can able to close/hide the popup.

Q14) Where will you do the application configuration changes for different environments?

Answer: We can make use of environment.ts file for this purpose.

Q15) Is it possible to minify the source files without any external package in Anglar 7?

Answer: Yes. It is possible to minify the source files by making some configuration changes in angular.json and package.json.

Q16) Using Angular 7, is it possible to have both angular route as well as MVC route? If yes, how can it be possible?

Answer: Yes, it is possible using ‘constraints’ configuration in ‘RegisterRoutes’ method of ‘RouteConfig’ class.

Q17) You have a feature of Add/Edit/Filter in a Angular application. Most of the fields are same in each of the feature. What is the best way to achieve that?

Answer: We have to use ‘Dynamic Component’ for each feature(Add/Edit/Filter) and we have to use ‘Reactive forms’. If we use ‘Reactive forms’, even if we need to add new fields in any of the components, there will be no change in template but only in ‘FormData JSON’.

Q18) How will you interact with the components which don’t have parent-child relationship, but you need to send data from one to another?

Answer: We can make use of behaviour subject in this case.

Q19) Can we achieve @Input-@Output(EventEmitter – to interact with parent/child) in Dynamic Components?

Answer: No. In this case we have to make use of variables of corresponding service.

Q20) Is there any way to hold the data/obj globally across all components without making use of service variables?

Answer: Yes. We can make use the package ‘ng2-simple-global’ in this case.

Q21) When can router.navigate([]) will not work?

Answer: When we try to navigate the invalid routes or the routes which is not configured in Routing Module, it will not work as expected.

Q22) How to get the current url in the address bar using Angular 7?

Answer: We can get the current url using ‘Router’ module(this.router.url).

Q23) How to close the visible popup on click of window other than popup?

Answer: Using ‘clickOutside’ event in the div popup will trigger the click event which is happened outside the popup. With the help of this, we can able to close/hide the popup.

Q24) Where will you do the application configuration changes for different environments?

Answer: We can make use of environment.ts file for this purpose.

Q25) Is it possible to minify the source files without any external package in Anglar 7?

Answer: Yes. It is possible to minify the source files by making some configuration changes in angular.json and package.json.

Q26) Can we able to call index1.html in our application? If so then will be able to call it?

Answer: Yes we can create index1.html in aour application.

We can call index1.html page by change setting of “index” in angulr-cli.json file.

Q27) Can we able to use one component without sharing its code?

Answer: If we upload our code in some repositery then we can able to use the component by downloading it .

Q28) What is internal functionality of *ngFor?

Answer: Internally Angular transforms asterisk(*) syntax into <ng-template> and apply looping to it.

Q29) What is pure and impure pipe?

Answer: A pure pipe only executed only when a pure change to the input value is detected

When any impure changes to the input value is detected then impure pipes executes.

Q30) What is the purpose of main.ts file?

Answer: main.ts file is the main entry point of our application. Compiles the application boostraped it to run in the browser.

Q31) What are pollyfills?

Answer: We provide pollyfill script for browser support.

Q32) Difference between reactive and template browser.

Answer: A. Template forms depends totally on the template so if we want to make any complex/big forms it will make template heavy

Reactive forms depends more on the .ts file and not on the template we can use reactive forms to build dynamic forms , we use reactive forms to build complex forms.

Q33) What is dependency Injection in angular?

Answer: Dependency Injection is a process where the class asks for dependencies from external resources rather than creating them itself.

Q34) What are observables?

Answer: Observables provide support for passing information between observables and subscribers.

Q35) What is aot compilation?

Answer: The AOT compilation converts HTML and typescript code into javascript code in the build phase before the browser download and runs that code. This makes the rendering faster in the browser.

Q36) Who we pass data between components which dont have any parent child relation?

Answer: We can use angular service i.e. Behavioural Subject to serves this purpose.

Q37) What Is Parameterizing Pipe?

Answer: The Date is – {{ Date | date:”MM/dd/yy” }} </h2>

<!– Output – The Date is – 10/03/1984 –>

Q38) What Is Chaining Pipe?

Answer: This chaining operation will be chained using the pipe (I).

In the following example, to display the birthday in the upper case- will need to use the inbuilt date-pipe and upper-case-pipe. example –

{{ birthday | date | uppercase}}.

Q39) What is AOT Compilation?

Answer: AOT refers to Ahead-of-time compilation. In Angular, it means that the code you write for your application is compiled at build time before the application is run in a browser.

Q40) Difference between angular and promise in angular.

Answer:

Promise: It emits single value

Not Lazy

Cannot be cancelled

Observable: It  emit multiple values over period of time

lazy i.e We cannot get data from observable untill and unless we subscribe to it.

We can cancel an observable by unsubscribing it.

Q41) What is purpose of Angular 7?

Answer: It is used to develop single page Web Applications .

Q42) What ide is suitable to develop and run Angular 7 apps?

Answer: We can download visual studio code from https://code.visualstudio.com

Q43) What is the command in Angular 7 to start server?

Answer: ng serve

Q44) What is ng-container?

Answer: ng-container is a grouping element that dosent interfere with styles or layout because angular dosent put it in the DOM. It is rendered as HTML comment and only renders if it condition satisfies.

Q45) What are 2 types of Data binding in Angular 7?

  • One-way binding
  • Two-way binding

Q46) What is command for creating component in Angular 7?

Answer: ng generate component  component_name

Q47) What are directives in Angular 7?

Answer:

  • Component Directives
  • Structural Directives
  • Attribute Directives

Q48) What are type of forms in Angular 7?

Answer:

  • Reactive forms
  • Template-driven forms

Q49) What is Angular 7?

Answer: It is written in Typescript which is JavaScript based framework .It supports MVC

framework i.e Model,View and Controller.It is developed by Google.

Q50) What are features of Angular 7?

Answer:

  • It contains templates based on Html extended version
  • It provides dependency injection.
  • It provides Ajax request by @angular/HTTP.
  • It provides routing by @angular/router for Routing
  • It provides CSS component encapsulation.
  • It provides unit-testing feature for components
  • It provides building up features for forma by @angular/forms

Q51) What is the role of map operator?

Answer: We use map operator to transform coolection of resonse to collection of different type.

Q52) Do we need to import any modules for using observables?

Answer: Yes we need to import Observable from rxjs library for using it.

Q53) What is ng- template?

Answer: These are used when we make usage of structural directive . When we apply structural directive to an element angular moved that     element in ng-template and render the element if conditions satisfies. Angular comments ng-template when see in DOM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for Online Training