All Courses
Google Cloud Interview Questions

Google Cloud Interview Questions and Answers

In case you’re searching for Google Cloud Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Google Cloud advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Google Cloud industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Google Cloud Development. Gangboard offers Advanced Google Cloud Interview Questions and answers that assist you in splitting your Google Cloud interview and procure dream vocation as Google Cloud Developer.

Best Google Cloud Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Google Cloud, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Google Cloud to meet the necessities of their customers. Google Cloud is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Google Cloud work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Google Cloud prospective employee meeting questions and answers. Google Cloud Interview Questions and answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. Google Cloud Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our Google Cloud Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this Google Cloud Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our Google Cloud Interview Questions and answers to grow in your career.  

Q1) What is the Cloud?

Answer: the cloud is nothing but it is a combination of storage, Hardware, interface, Network. By using a cloud we can provide the service throughout the world.

 Q2) What is Cloud Computing?

Answer: Cloud computing is nothing but it is a computational power it completely involved on to the cloud

 Q3) What are the deployment Type of Clouds based on the source?

Answer:

  • Cloud which is working under community
  • Propriety cloud
  • Public cloud
  • Mixed cloud

Q4) What are the top Clouds in the market now?

Answer:

  • AWS Cloud
  • Google cloud
  • Azure cloud

Q5) What are the type of application we can implement using the Cloud?

Answer:

  • E-commerce applications
  • Internet Of Things
  • Storage application etc

Q6) Which kind of advantages will have by using the Cloud?

Answer: By using cloud computing we have many advantages i.e we can back up and store the large no.of data, best server capability, etc

Q7) Discuss the type of different kind of layers in the Cloud?

Answer:

  • Physical Layer
  • Platform Layer
  • Infrastructure Layer
  • Application Layer

Q8) Is virtualization platform required to develop a Cloud?

Answer: Yes, It will create the virtualization storage, network, application, and operating system, etc.

Q9) What are the factors to move to the Cloud?

Answer: First need to check the what kind of business it is, then should very careful about backup the data, fast accessing of the server, etc.

Q10) Popular open source Cloud Computing platforms?

Answer: KVM,Open Stack,docker,apache memos etc

Q11) What is the integrator system in Cloud Computing?

Answer: The cloud will encompass multiple elements which will be complicated. The system measuring system within the cloud is that the strategy that gives the method of coming up with the cloud, desegregation the assorted elements for making a hybrid or a non-public cloud network among other things.

Q12) What is the difference between the traditional data center and Cloud data center?

Sl.No

Cloud Data Centers Data Centers

1.

Installation cost is low. Installation cost is high.

2.

Modifications are easy with respect to scale Modifications are difficult with respect to scale

3.

Maintenance is easy Maintenance is difficult

4.

Uptime is good Uptime is not good

Q13) What are the benefits of API?

Answer: By using API we do not need to write the code again,just if by using already existing APIS we can implement the applications in the cloud.

 Q14) What is scalability in the Cloud?

Answer: Scalability is nothing but increase or decrease the service quality and ability

 Q15) What is the elasticity?

Answer: Elasticity is nothing but adding or removing the virtual machine at the production environment

Q16) What is the importance of platform as service?

Answer: Yes platform as service is important in the cloud because of making proper virtualization it is important

Q17) How can secure the data for transport the Cloud?

Answer: To secure the data while the transporting happened, need to check encryption key

Q18) What are the protections for data in the Cloud?

Answer:

  • Validating the input
  • Reconciliation output
  • Processing the data
  • Backup and security

Q19) Different types of services software in the Cloud?

Answer:

  • Simple multi-tenancy
  • Fine grain multi-tenancy

Q20) Types of data centers for the Cloud?

Answer: centralized data centers, Low-density data centers

Q21) Types of software service layers in the Cloud?

Answer:

  • Saas
  • Iaas
  • Paas

Q22) What are the basic clouds in Cloud Computing?

Answer:

  • professional cloud
  • personal cloud
  • performance cloud

Q23) What are the benefits for business by using the Cloud?

Answer:

  • No physical infrastructure is required
  • Proper utilization
  • No pressure on maintenance

Q24) What are the required components for the Cloud?

Answer:

  • Processor Speed
  • cloud storage and provided services
  • Cloud ingress

Q25) What are the different phases in the Cloud?

Answer:

  • Cleanup phase
  • Shutdown phase
  • Launch Phase
  • Monitor Phase

Q26) Building clocks in Cloud computing?

Answer: Technical Architecture, Reference architecture, Deployment architecture

Q27) What are the characteristics of Cloud Computing?

Answer: scalability, elasticity, auto de-provisioning, self-service provisioning,as per usage billing will happen.

Q28) What are large cloud provider in the market?

Answer:

  • Google bitable
  • Amazon SimpleDB
  • Cloud-based SQL

Q29) what stands “EUCALYPTUS”?

Answer: EUCALYPTUS” stands for Elastic Utility Computing Architecture For Linking Your Programs To Useful Systems”

Q30) The is the services window azure provides?

Answer: management,compute,storage

Q31) What is Google Cloud platform?

Answer: One of the largest paid cloud computing technology is the Google cloud, this user storage and backup the data. It is developed by the google

Q32) What are different types of services provided by Google Cloud?

Answer:

  • Google Cloud Container Engine
  •     Google Cloud Machine Learning Engine
  •     Google Cloud Dataflow
  •     Google Cloud Job Discovery
  •     Google Compute Engine
  •     Google BigQuery Service
  •     Google Cloud Storage
  •     Google Cloud Endpoints
  •     Google Cloud App Engine
  •     Google Cloud Test Lab

Q33) What are the libraries and tools are available in the Google Cloud platform?

Answer: Google cloud platform provides the vast kind libraries for programming languages like Java, Python and Ruby etc.
Google cloud is also having a console and also it will support XML, API and JSON API format

Q34) Advantages of Google Cloud platform?

Answer: This cloud platform you can access from anywhere in the world for the best prices, scalability is very good in the Google cloud platform, Security of the data is very good in Google platform

Q35) What is the reason to choose the Google Cloud platform?

Answer: Best reasonable prices, platform independent, Advanced performance and technology, good service, commitment is good, etc.

Q36) How is the payment model for a Google Cloud platform?

Answer: Google cloud platform provides the first 12 months is the free service up to certain data limit thereafter need to pay the amount as per the data uses plans. But prices are very reasonable

Q37) What are the different authentications for google cloud?

Answer:

  • Using OAuth 2.0
  • Through client library
  •  Directly with an access token

Q38) Different between Google compute engine and Google app engine?

Answer: Google Compute Engine is the IaaS product, Google App Engine is a PaaS product of Google.

Q39) What are the types of service accounts are available in Google Cloud?

Answer: Google Cloud Platform Console service accounts
Google Compute Engine service accounts

Q40) What about projects?

Answer: It is having different owners and users for an account. Billing different for each project

Q41) How do we create the Google Cloud project?

Answer:

  • Enter into the Platform Console  of Google Cloud
  • Once popup, select an existing project or create the new project
  • In order to set up billing, follow the prompts.

Q42) What is the difference between Project Number and Id?

Answer: Whenever a replacement project is made, the project variety for that’s created mechanically whereas the project variety is made by the user himself. The project variety is required and necessary whereas the project id are often optional for might services (but it’s a requirement for the Google work out Engine).
Simple however one in all the simplest Google Cloud interview queries, this question could also be asked within the Google Cloud Engineer interview. So, it’s necessary to hide the fundamental ideas of comes whereas going for the Google Cloud interview.

Q43) How can I retrieve the deleted project in Google Cloud?

Answer: No, Retrieving the deleted project is difficult

Q44) What is a big query?

Answer: It is the replacement of data warehouse,it uses for more data analysis.

Q45) What are the types of installation process Google Cloud SDK?

Answer:

  • To run the red hat Linux enterprise
  • To run the apt-get on Debian/Ubuntu
  • By using the script for the installer

Q46) How to see the transaction history?

Answer:
Step 1: Sign in to the Google Cloud Platform Console.
Step 2: Go to the left side menu in the console and select Billing.
Step 3: Select Go to linked billing account in case you have more than one billing account in order to manage the billing of the current project. If you want to check to bill for a different account, select Manage billing accounts.
Step 4: Go to the Transactions.
Note that by default, you will have the view of the past 3 months’ transactions in the Transactions. To perform one of the following actions, you can use the toggle on the page

 Q47) How can I request more data quota?

Answer: After completion default data, To increase the quota you need to be got in quota page from there you need to select the IAM quotas page

Q48) What you know about Google Cloud platform?

Answer: Google cloud platform is very simple and robust scalable platform to use in different ways like data analysis etc.

Q49) Is google cloud is the best choice?

Answer: Yes, it is a good choice to implement robust apps and websites.

Q50) Why an organization needs Cloud services?

Answer: The organization manages workloads as a result of the subsequent reasons:

  • To know how their applications are running.
  • To know what functions they are performing.
  • to grasp the costs of the individual department per the utilization of the service.
Social Share:

0 responses on "Google Cloud Interview Questions and Answers"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *