Loading...
loadrunner interviw questions and answers

Loadrunner Interview Questions and Answers

by GangBoard Admin, March 6, 2019

In case you’re searching for LoadRunner Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. GangBoard offers Advanced LoadRunner Interview Questions and answers that assist you in splitting your LoadRunner interview and procure dream vocation as LoadRunner Developer.

Q1)  Mention latest version of LoadRunner

Answer: 12.51

Q2) What are the Components of LoadRunner?

Answer: In load runner there are 4 components of load runner

  •  Vugen
  •  Controller
  •  Load Generator &
  •  Analysis.

Q3) What are the monitors are available in LoadRunner ?

Answer: In load runner 3 monitors are available

Client Side monitor

Hits Per Seconds, Connection, Connection per seconds, Transaction, Transaction per seconds, Average Response time.

Server Side monitor

Network Monitor

Network Latency or Round Rubin

Q4) Performance Testing types in LR

In LR there are there are Several types available, it is mentioning on below.

  • Load Testing – Checking the load wef. Variable load e.g., Load <= expected load.
  • Stress Testing – Here intension is to check breaking or crash point of application e.g., Load>= expected load.
  • Volume Testing – Checking the application wef, size & capacity.
  • Chunk or data Testing – Checking the application wef, huge number of data.

Q5) What is Hit Per Seconds ?

Answer: Hits per seconds stands for number of hits are available to the active pages during the load testing. From that hits per seconds we can measure the how many active pages are available on the particular pages during the load testing.

Q6) What is Mean by Connection ?

Answer: Connection means how many connection are established during load testing.

Q7) What is Connection per seconds ?

Answer: It is same like connection but can be measured in terms of per seconds during load testing.

Q8) What is Transaction ?

Answer: Transaction means how much transaction happen in between source to destination.

Q9) What is Transaction per seconds ?

Answer: It is same like Transaction but can be measure in terms of per seconds during load testing.

Q10) What is Average Response Time ?

Answer: Average Response Time is the time taken from the client end side & the response is send back as per the request end that particular time is known as average response time. During load testing average response time is taking an pivotal role so we have to taken care of this particular thing.

Q11) What is Server Side Monitor ?

Answer: Server Side monitor is the monitoring where we can monitor the server related thing like Server response wef, Server side error messages & other error

Q12) What is Network Side Monitor ?

Answer: Network Side Monitor is the monitoring where can monitor the network related like latency & round rubin checking  via internal or bad request such as, 500, 502 error..

Q13) Architecture of loadrunner

Answer: In load runner Architecture takes an important role without architecture we can not perform. So the Architecture are as follows… Vugen (Record the script) > Controller (Assigning the vuser wef, Simultaneous or concurrent user ) > Load Generator (Performing wef, user) > Analysis (Report).

Q14) What is Vugen in loadrunner ?

Answer: Vugen is load runner 1st component. It is an record replay tool where we can record & replay  the particular application during the peak load. While recording the script it saved in .usr extension i.e., user script.

Q15) What is Controller in loadrunner ?

Answer: Load runner controller is the 2nd component where we can assign the V-user wef, Simultaneous or concurrent user.

Q16) What is Load Generator in loadrunner ?

Answer: Load Generator is the mediator in between controller & the host.

Q17) What is analysis in loadrunner ?

Answer: Analysis is the loadrunner analysis & reporting tool where we can generate different different graph based on the criteria given on controller during load testing.

Q18) What is the loadrunner step in Vugen ?

Answer: In load runner various step are available such as under

  • Create the Scenario as per requirement.
  • Create the Script
  • Execute the Script
  • Enhance the script.
  • Tweek the result

Q19) How many block suppot in Vugen ?

Answer: In Vugen it supports 2 block such as under

  • Vugen Init block
  • Vugen Action Block
  • Vugen End block

Q20) What is Vugen init block ?

Answer: Vugen init block supports initial or beginning of the script where user can start of their respective task during the load testing.

Q21) What is Vugen Action block ?

Answer: in this block once script is ready to run then it is come into this step where it can record or add our script during the execution. Be remember Vugen supports iteration while other block don’t support iteration.

Q22) What is Vugen End block ?

Answer: In this block all the Script are loaded proper once the enhancing the script using parameterization & transaction the it got into this state.

Q23) What is load runner launching function & explanation ?

Answer: web_submit_form is the load runner launching function from where application is starting. In that function its come url, data, & other user credentials if persists.

Q24) What is the web_submit_data in load runner?

Answer: It is also the load runner launching function where we can capture user session related data such as https & other secure page.

Q25) What is Registry function available in Load runner ?

Answer: In load runner which start with reg then it is called as registry function. E.g, Web_reg_find();

Q26) What is Non Registry function available in load runner ?

Answer: In load runner which start with web then it is called as non registry function. E.g, Web_find();

Q27) What is the difference between Registry & Non Registry function ?

Answer: All the registry function should be placed on top the load runner launching the function i.e., web_submit_form(); or web_submit_data();

While Non Registry function should be place after the step i.e., web_submit_form(); or web_submit_data();

Q28) What is the HTML script in load runner ?

Answer: In load runner HTML script based on resources available on the page itself. Its

Q29) What is the url script in load runner ?

Answer: in load runner url script is measured on the url itself

Q30) What is the difference between html vs url script in load runner ?

Answer: html script is the script is available on the page or element itself.

  • Its easy to understandable.
  • Modification is also very easy.
  • Loading time is very fast.
  • Code complexity is very easy

While url script

  • Its element itself url itself
  • Its difficult to understandable
  • Modification is very difficult.
  • Loading time is very slow
  • Code complexity is very difficult.

Q31) What is Load runner parameterization ?

Answer:  parameterization is the process of replacing hard coded values into dynamic values in the parameter file which is created during the load testing.

Q32) What is load runner Correlation ?

Answer: Correlation is process of replacing hard coded values in the dynamic into the script during the script execution.

Q33) What is Transaction in LoadRunner ?

Answer: In loadrunner transaction is an event or point from where we can start & end out activity during the load testing. From that transaction we can measure the transaction response time.

Q34) What is the Load runner Transaction status ?

Answer: In loadrunner transaction status can be measure in the following ways.

  • LR_AUTO ();
  • LR_PASS ();
  • LR_FAIL ();

Q35) What is LR_AUTO () ?

Answer:LR_AUTO(); – It Automatically detect the transaction state pass or fail.

Q36) What is LR_PASS ?

Answer: LR_PASS(); – When the transaction status is pass then it come into this state.

Q37) What is LR_FAIL() ?

Answer: LR_FAIL(); – When the transaction status is pass then it come into this state.

Q38) What is Concurrent user in load runner ?

Answer: Concurrent user means all user doing different different task different different groups.

e.g., Like facebook application once user is performing login, while another user is performing image upload, photo comments & others.

Q39) What is Simultaneous user in load runner ?

Answer: Simultaneous user means doing same task within the group like once user is performing login, profile search & logout then again doing same activity different group.

Q40)What is Schedule by Scenario in load runner ?

Answer: Schedule by Scenario means doing same task within the group like once user is performing login, profile search & logout then again doing same activity different group.

Q41) What is Schedule by group in loadrunner ?

Answer: Schedule by group means all user doing different different task different different groups.

e.g., Like facebook application once user is performing login, while another user is performing image upload, photo comments & others.

Q42) What is goal oriented Scenario in loadrunner ?

Answer: Tools will automatically take the Ramp up, Test duration & Ramp down. It is done on load runner controller component.

Q43) What is manual oriented scenario in loadrunner ?

Answer: Manual oriented scenario means where user has to give the Ramp up, Test duration time, & Ramp down.

Q44) What is Ramp up in loadrunner ?

Answer: Gradual increasing the load during the load testing is called Ramp up

Q45) What is Test duration time in loadrunner ?

Answer: Test duration time means how long you are continuing with your performance test.

Q46) What is Ramp down in loadrunner ?

Answer: Gradual decreasing the load during the load testing is called Ramp down.

Q47) What is the Test duration time formula in loadrunner ?

Answer: Test duration time can be measured in Start of the testing & end of the testing

So the formula is Test duration time = (Actual Start time – Actual End Time)

Q48) What is the lr_eval_string(); in loadrunner ?

Answer: lr_eval_string (); extracting the value for a given specified string.

Q49) What is the lr_atoi(); in loadrunner ?

Answer: lr_atoi();  extracting the value from string to integer

Q50) What is the lr_itoa(); in loadrunner ?

Answer: lr_itoa(); extracting the value from integer to string.

Q51) What is sprint(); in loadrunner ?

Answer: Storing formatted data into a file.

Q52) What is concat(); in loadrunner ?

Answer: Concat() in between the two string from source to destination.

Commands are as follows…. Concat (Source, Destination);

Q53) What is Graph merging in analysis ?

Answer: Graph merging is merging technique where we can merge in between the two graph

If y-axis from graph A is match from x-axis from B then only we can able to merged the graph The graph can be Collate graph, Auto graph, Merged graph.

Q54) What is 90% column in analysis ?

Answer: In 90% column is the main thing from where we can come to know the Actual Response time.

Q55) What is Think time in loadrunner ?

Answer: Time gap between two consecutive request is called as Thing time.

Q56) What is the spacing time in loadrunner ?

Answer: Time gap between two consecutive iterations.

Q57) What is Virtual User in controller ?

Answer: Virtual user is user who can perform the task wef, concurrent and Simultaneously & this user place an important role while test execution.

Q58) what are the state in Controller Vuser while performing the action ?

Answer: There are so many state are there while performing the Vuser during the load testing. Ready, Run, Init, Running, Failed, abort, gratuity.

Q59) What is lr_randzvous()in loadrunner ?

Answer: lr_randzvous(); is user wait time to until & unless complete the task particular user.

Q60) What is length() in loadrunner ?

Answer: It is used to measure the length within the specified the string.

No Comments


    Leave a Reply

    Your email address will not be published Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *

    Online Training Quick Enquiry






    Get Free Online training

    Looking for Online Training