SAP MM Interview Questions and Answers

SAP MM Interview Questions and Answers

In case you’re searching for SAP MM Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The SAP MM advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per SAP MM industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in SAP MM Development. Gangboard offers Advanced SAP MM Interview Questions and answers that assist you in splitting your SAP MM interview and procure dream vocation as Cloud Developer.

Best SAP MM Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future SAP MM, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of SAP MM to meet the necessities of their customers. SAP MM is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in SAP MM work, our page furnishes you with nitty-gritty data as SAP MM prospective employee meeting questions and answers. SAP MM Interview Questions and answers are prepared by 10+ years of experienced industry experts. SAP MM Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our SAP MM Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

Q1) What do you understand by SAP MM?

Answer: SAP MM is basically a functional module which handles the material management.

Q2) What does the module mainly consist of?

Answer: The module consists of three main functionalities…the master data, how the system is configured and transactions to complete the procurement for payment.

Q3) What is the full form of SAP and ERP?

Answer: The full form of SAP is Systems, Applications and Processing the data. ERP means enterprise resource planning.

Q4) When and where was ERP first introduced?

Answer: ERP was first launched in Mannheim, Germany in the year 1972.

Q5) Why is SAP utilized so extensively?

Answer: SAP is the most popular software application as it is the one widely used to provide business solutions for large, medium and small scale enterprises. This is done by absorbing and processing data quickly. Also if there are any problems, SAP is able to provide solutions on a time-sensitive basis.

Q6) State some of the components of SAP MM.

Answer: some of the components of SAP MM are as follows…defining the requirements, verifying bills, processing orders,  making sure clients are followed up with and reminders are sent, handling receipts and managing the existing inventory.

Q7) Which code is used for the extension of viewing the material?

Answer: The code that is used for the material view is MM50.

Q8) Which code is used to delete a specific batch?

Answer: The code that is used to delete a specific batch is MSC2N.

Q9) How can the batch record be deleted permanently?

Answer: In order to delete a batch record permanently, one needs to flag the batch of the master record.

Q10) What do you understand by source list?

Answer: In order to identify where the materials come from; the main supply home, a source list needs to be created.

Q11) Which code is used for creating the source list?

Answer: The code that is used for creating the source list is known as ME01.

Q12) What components are needed for making a record of the purchase?

Answer: The components that are needed are as follows… the material number, the manufacturer’s part number, the vendor’s number and the organization’s level code.

Q13) What do you understand by planned delivery?

Answer: The number of business days during which the recipient would get the goods or materials which have been promised to them, is known as planned delivery.

Q14) What do you understand by GR processing time?

Answer: After receiving the goods and materials, the time a recipient has to inspect and put the said items in storage is considered to be GR processing time.

Q15) What does RFQ stand for?

Answer: RFQ stands for request for quotation.

Q16) When is RFQ used?

Answer: RFQ is generally used in vendor management. When the pricing quotes need to be given, or types of goods and materials need to be listed, or even for the delivery date of the items that have been procured, an RFQ is utilized at that time.

Q17) What do you understand by Reservation?

Answer: When the stock is blocked ahead of time so that it is available when required, it is known as Reservation.

Q18) Which code is used for Reservation?

Answer: The code that is used for Reservation is MMBE

Q19) What does CBP stand for ?

Answer: CBP denotes the consumption value of goods and materials so that future requirements can be forecasted on the basis of the same.

Q20) Which transactional type is used for the reversal of the issuing of goods?

Answer: The type that is used for the reversal of the issuing of goods is 262.

Q21) Which is the last stage in the procurement cycle?

Answer: The verifying of the invoice is the last step in the procurement cycle.

Q22) Which are some of the movement types for stock transport order.

Answer: Here are some of the movement types for stock transport order… 351, 641 and 643.

Q23) What is the main difference between purchase requisition and purchase order?

Answer: Purchase requisition is a request made to the organization to procure goods or materials or services which may enhance the products. A purchase order is the final list of items that the organization gives its approval and budgets for. Pi

A purchase order is what finally goes to any vendor.

Q24) State some of the different types of ERP’s?

Answer: Some of the different types of ERP’s are as follows…SAP, People Soft, Oracle, BAAN, etc.

Q25) Could SAP be termed as a database?

Answer: No, it cannot be termed as a database.

Q26) What do you understand by Meta Data?

Answer: The unit that gives information about where to look for in-depth information for a specific subject is known as MetaData.

Q27) What do you understand by transaction data?

Answer: The data that gives information about transactions that occur daily, weekly, monthly or on any predetermined time frame are known as transaction data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for Online Training