Loading...
Selenium with Python Interview Questions and Answers

Selenium with Python Interview Questions and Answers

by GangBoard Admin, July 10, 2019

In case you’re searching for Selenium with Python Interview Questions and Answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Selenium with Python advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Selenium with Python industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Selenium with Python Development. GangBoard offers Advanced Selenium with Python Interview Questions and Answers that assist you in splitting your Selenium with Python interview and procure dream vocation as Selenium with Python Developer.

Best Selenium with Python Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Selenium with Python, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Selenium with Python to meet the necessities of their customers. Selenium with Python is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Selenium with Python work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Selenium with Python prospective employee meeting questions and answers. Selenium with Python Interview Questions and Answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. Selenium with Python Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our Selenium with Python Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this Selenium with Python Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our Selenium with Python Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1) Why my pip is not working when my python is not installed properly?

Anwer: The executable path is not set properly.

Q2) What is the commands for downloading selenium?

Answer:

pip install –U selenium

sudo pip install python

Q3) How can we know that our python is properly installed or not?

Answer: pip –version

Q4) How can we implement unittest framework in our scripts?

Answer: By using:- import unittest

Q5) What are the different locators used?

Answer:

  1. Tag name
  2. Class name
  3. id
  4. link text
  5. Partial link text
  6. CSS Selector
  7. XPath
  8. name

Q6) Which is the slowest locator?

Answer: Xpath.

Q7) Which is the best locator?

Answer: The selection of the best locator depends on the web elements or the ui page we are automating.

Q8) How do we check whether a checkbox is checked or not?

Answer: is_checked()

Q9) What is the library to be imported to add keyboard actions to our scripts?

Answer: from selenium.webdriver.common.keys import Keys

Q10) What is the library to be imported to add mouse actions to our scripts?

Answer: from selenium.webdriver.common.actionchains import ActionChains

Q11) What is Selenium?

Answer: It’s a Automation toolkit

Q12) What is python?

Answer: Iit’s a scripting language, it works as an interpreter and not a compiler

Q13) What is a locator?

Answer: It’s an element in web page with which the python script would interact through the selenium driver

Q14) What is a Webdriver?

Answer: Selenium provides a tool to interact with the different web browsers. And they control the operation of the script. Ex: chromedriver, Iedriver, gecko for firefox.

Q15) Whats XPATH?

Answer: It is the extensible markup language’s path finder where the data is stored in XML format like Key value pair

Q16) Whats the difference between / and // in xpath?

Answer: / : absolute path // relative path

Q17) Whats explicit and implicit wait?

Answer: Explicit wait makes the browser wait for a given duration or the condition is true else, it will throw a time exceeded exception

Implicit wait- will make the browser wait for a defined time and the execution continues

Q18) What are window handles?

Answer: During the script execution if there is a new window that pops up then they have an address and they have a handle, each handle is listed in the variable handles[]

Ex: To reference those windows driver.switch_window(browser.wondow(handle[0]))

Q19) What are alerts and how do you handle?

Answer: Alerts are the popup windows that you get when there is notification to the user,

Handling them: alert_var = browser.switch_to_alert()

To dismiss: alert_var.dismiss()

To accept: alert_var.accept() etc

Q20) What is ID location and how do u use it?

Answer: element = find_element_by_id(“NAME OF THE ID”)element.click()

Q21) How to find element by hyperlink?

Answer: Find_element_by_link_text(“text of that hyperlink”).click()

Q22) How do you write the text in the login form?

Answer: Find_element_by_id(“username_field”).send_keys(“USERNAME”)

Q23) What is the difference between close() and quit() func of the browser?

Answer: Browser.close() will close the current executing window and you can always switch to other window handles even after closing currently active one.Browser.quit() – will close the complete browser with all the open windows, this func handle and makes sure the processes are closed and terminated correctly without any memory leaks.

Q24) How do u invoke a webdriver?

Answer: Browser = webdriver.Ie(“path of the IE driver ”)browser is the handle to the control the webbrowser through script

Q25) How do you get the text of an element on a webpage?

Answer: Browser.find_element_by_id(ID OF THE ELEMENT HERE).text

Q26) What is the syntax to find element in a webpage by using its ID?

Answer: driver.findElementByID(“<ID>”)

Q27) When webpage is dynamic which element locater do we use to locate an element?

Answer: driver.findElementByXpath()

Q28) How do we define a function in Python ?

Answer: def functionName: Function body

Q29) Can we use selenium when the webpage UI & resource locater elements are changing frequently?

Answer: No

Q30) Is automation testing helpful over manual testing when the project is small (1-2 web pages)?

Answer: Manual testing is better in this scenario.

Q31) What is an indentation in python?

Answer: Python does not use braces to indicate the start & stop of function. It uses indentation (Whitespaces) to make compiler understand start & stop of function.

Q32) What is the syntax for “for” loop if we have to run for loop for 3 times?

Answer:

for 1 in 5:
Print(“)

Q33) What is WebDriver in selenium?

Answer: WebDriver is a plugin that helps to run selenium test scripts on a web browser.

Q34)What is the WebDriver used to run selenium script on chrome browser?

Answer: chrome driver

Q35) What type of languages can we use to write selenium scripts?

Answer: We can use any scripting language.

Q36) Can I use selenium for automation scripting without selenium IDE?

Answer: Yes, selenium can be imported as a module in any other programming platform & write selenium test scripts.

Q37) What is the use of automation testing?

Answer: It will reduce manpower & it also reduces the time that we spend on doing manual testing every time.

Q38) Can we do data-driven testing using selenium?

Answer: Yes, bypassing values as parameters during run time.

Q39) Can we use selenium on Linux?

Answer: It’s cross-platform, we can use it on any OS.

Q40) Is selenium helpful for standalone application testing?

Answer: No, Selenium is only used as a test automation tool for web driver applications.

Q41)Why you prefer to use Python for Selenium?

Answer: Python is not very large or complicated and one of the easy-to-use programming languages. Python APIs permit us to connect to the browser through Selenium. Selenium can convey normal Python commands to various browsers, in spite of the disparities in browser design.

Q42)What versions are there of Selenium?

Answer:

Selenium WebDriver – Used for the automation of tests in web applications.

Selenium IDE – Firefox plugin to record and run tests.

Selenium Grid – Allows you to run Selenium tests in parallel through multiple machines.

Q43)What programming languages does Selenium Webdriver support?

Answer: Languages supported are: Java, C #, PHP, Ruby, Python.

Q44)What kind of tests can we perform with Selenium Webdriver?

Answer: We can perform functional and regression tests on web applications.

Q45)What are the limitations of Selenium?

Answer:  The main limitations of selenium are:

You can only perform tests in web applications, not for desktop or mobile. (But other tools are available to automate desktop application GUI tests.)

Captcha and barcode reading cannot be automated with Selenium. Manual testing is needed for them.

The user who is going to perform automatic tests with Selenium Python must have previous knowledge of Python.

Q46)What are the different types of locators that we can use to search for an element with Selenium?

Answer: The locators that we can use with Selenium are ID, Name, ClassName, TagName, LinkText, and Partial LinkText, XPath, CSS Selector.

Q47)What is an XPath?

Answer: Xpath (XML Path Language) is a language that allows you to retrieve information from an XML document by defining a syntax to set parts in an XML document, allowing you to navigate through its elements and attributes, as well as allowing basic manipulation of Booleans, numbers, and strings.

Q48)What is the difference between / and // in an XPath expression?

Answer: We will use / to start the selection from a node in the document. It allows us to create absolute Xpath expressions. We will use // to start the selection from anywhere in the document. It allows us to create relative Xpath expressions.

Q49)What are the different types of drivers currently supported by Selenium Webdriver?

Answer: The supported drivers are Gecko driver (new from Selenium 3 to create an instance of FirefoxDriver), ChromeDriver, InternetExplorerDriver, SafariDriver, OperaDriver, AndroidDriver, IPhoneDriver, and HtmlUnitDriver.

Q50)How can we select an option of a dropdown using Selenium Webdriver?

Answer: To be able to select the value of a dropdown using Selenium Webdriver we have to use the Select class, of Webdriver. Through this class we can select a value of a dropdown by its value, its visible text or its index number (position).

No Comments


    Leave a Reply

    Your email address will not be published Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *

    Looking for Training?






    Subscribe & Get latest Videos!

    Looking for Online Training