SSRS Interview Questions and Answers

SSRS Interview Questions

In case you’re searching for SSRS Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The SSRS advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per SSRS industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in SSRS Development. Gangboard offers Advanced SSRS Interview Questions and answers that assist you in splitting your SSRS interview and procure dream vocation as SSRS Developer.

Best SSRS Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future SSRS, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of SSRS to meet the necessities of their customers. SSRS is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in SSRS work, our page furnishes you with nitty-gritty data as SSRS prospective employee meeting questions and answers. SSRS Interview Questions and answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. SSRS Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our SSRS Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this SSRS Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our SSRS Interview Questions and answers to grow in your career.  

Q1) Mention three important features of SSRS which are useful in creating business reports.

Answer: The three useful features are… all the reports can be accessed via other interfaces like tabular, free-form and graphical. As SSRS also supports web-based features, anyone can view the reports directly as long as they have access to the said applications. Last but not least, all the reports created in SSRS can be exported/maintained in other formats like HTML and Excel thus making it completely user-friendly.

Q2) Does SSRS contain automated options?

Answer: SSRS contains options for subscribing directly to the user’s email, cell ph or shared location (if provided so).

Q3) What is the number of reports which can be generated using SSRS tools?

Answer: Innumerable reports can be generated and that too in a non-linear / ad hoc manner. This can be useful in terms of time and space constraints.

Q4) Does it support SOAP (simple object access protocol) programming?

Answer: Yes it does.

Q5) Will a MacPro user be able to use SSRS in their business transactions?

Answer: As SSRS is operational only in Windows, one either needs to download that particular software in a separate device first. Thus some business which do not have Windows may not be able to use this technology.

Q6) When using SSRS does the size of the data transfer matter?

Answer: As it takes up a lot of resource space in the server, it is not advisable to use it for exceedingly large amounts of data transfer.

Q7) For accessing reports in SSRS on cell phones what is needed?

Answer: In order to access these reports on your cell phone, a Mobile server is needed to be installed which is separate from the main server.

Q8) Could our regular team of analysts understand all the SSRS related queries?

Answer: Unfortunately, no…one needs to bring in an expert to comprehend the customer code.

Q9) What are the two aspects we need to learn to manage SSRS amongst regular business owners?

Answer: The two programming languages one needs to learn are SQL code and SSRS functions.

Q10) How is data shared within the SSRS programming system?

Answer: The data and subsequent values associated with the same can be shared only from the sub report to the main report and that is fructified only via the predetermined parameters.

Q11) Name the three minimum software requirements that are needed for the SSRS?

Answer: The three minimum requirements are a processor, a Windows operating system and a database.

Q12) What are the core components of SSRS?

Answer: The three core components are a full set of tools, a report server component and an API (application programming interface)

Q13) Why is a report manager needed as part of the SSRS structure?

Answer: The function of the report manager is to make sure that all the web-based reports are accessed seamlessly.

Q14) What is the role of a report designer in the SSRS?

Answer: This is the application that manufactures both simple and complex reports. It also helps in publishing the same.

Q15) Name three different types of reports that the SSRS can create.

Answer: The three different types of reports which can be created by the SSRS are… subreports, cached reports, and parameterized reports.

Q16) Which are the three stages of a report lifecycle in SSRS?

Answer: The three stages of a report lifecycle in a linear manner are…report development, report management and report delivery.

Q17) State the different stages of report processing in SSRS in a linear fashion.

Answer: The stages of report processing from start to finish are … compilation, processing, rendering and exporting.

Q18) What is the new feature in SSRS because of the new RDLX format?

Answer: The new feature is known as Power View and it is a new interactive business intelligence feature.

Q19) Name three other serves businesses can integrate with SSRS?

Answer: Three other serves which can be used are Oracle, Hyperion, Flat XML files.

Q20) What alternatives can be used in place of SSRS?

Answer: Here are three alternative kinds of open source software which can be used in place of SSRS… Jasper Reports, DataVision, BIRT (Business Intelligence Reporting Tool)

Q21) Is data mining possible in SSRS?

Answer: In order to mine any kind of data successfully in SSRS, one needs to obtain a DMX designer to create data mining questions for the subsequent reports.

Q22) Is it possible to configure a running aggregate in SSRS?

Answer: Yes…this is possible by using the Running Value function.

Q23) Why does the query parameter exist in SSRS?

Answer: The reason for the query parameter’s existence is to act as a filter for the data in the main source.

Q24) What are the two methods which can be used for reducing the expenses?

Answer: The two ways in which overheads can be controlled are by using either cached reports or snapshots.

Q25) Name three roles that acquiring SSRS fulfills for one’s business?

Answer: The three roles that SSRS fulfills for business are…report builder, content manager, and browsers.

Q26) How does one add the custom code option in Report?

Answer: The following steps need to be taken in the mentioned order… Click on the report tab, click on the properties option mentioned there, once opened…you will see the options to add custom code.

Q27) What is known as a data region in SSRS?

Answer: When summarized information is shown in organized rows repeatedly for easier access, it is known as a data region.

Q28) Is it always possible to create a cache of reports in SSRS?

Answer: There are specific credentials which are required. Only when these are fulfilled, a cache can be created in the report server.

Q29) What do you mean by a matrix in SSRS?

Answer: A matrix is another name given to a data region in the SSRS. It allows us to create various reports & displays values on rows and columns directly.

Q30) What is a chart report in SSRS?

Answer: Graphical reports are known as chart reports. Some of the different types of charts which are used are pie charts, columns and bars and also now the introduction of 3D charts is also available in Reporting tools.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for Online Training