All Courses
Testcomplete Interview Questions and Answers

TestComplete Interview Questions and Answers

TestComplete Interview Questions and Answers

In case you’re searching for TestComplete Interview Questions and Answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The TestComplete advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per TestComplete industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in TestComplete Development. GangBoard offers Advanced TestComplete Interview Questions and answers that assist you in splitting your TestComplete interview and procure dream vocation as TestComplete Developer.

Best TestComplete Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future TestComplete, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of TestComplete to meet the necessities of their customers. TestComplete is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in TestComplete work, our page furnishes you with nitty-gritty data as TestComplete prospective employee meeting questions and answers. TestComplete Interview Questions and answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. TestComplete Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our TestComplete Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

Q1) What do you understand by TestComplete?

Answer: TestComplete is an automation testing tool for user-interface that was developed by Smart Bear. This software application tool is used for various types of automatic testing purposes. It is generally used for creating, maintaining and executing several functional tests across desktop, mobile, and on the web application.\

Q2) What are the types of automation tests supported by TestComplete?

Answer: This software application tool supports various types of automation testing. They are Unit Testing, Regression Testing, Distributed Testing, Smoke Testing, Load Testing, and Functional Testing.

Q3) What is the latest version of TestComplete software application?

Answer: The latest version of TestComplete software application launched by Smart Bear is TestComplete v14.10. The latest version of the software could now integrate with Zephyr for accessing Jira.

Q4) What are applications and technologies are supported by TestComplete?

Answer: TestComplete supports various kinds of technologies and web application. Some of the major examples are WPF, .NET, visual basic, Java Web Application, Web services, Visual C++, and Window OS system.

Q5) What are programming languages supported by TestComplete?

Answer: TestComplete supports programming languages like Jscript, VB Script, C# Script, Delphi Script, C++ Script.

Q6) What is the primary purpose of TestedApp included in TestComplete?

Answer: The primary purpose of TestedApp that is included in TestComplete is to make a list of the tested web application. We could also add several other attributes such as Command Line Arguments, Number of Instances, etc.

Q7) After being added to TestedApp, could we call back any application?

Answer: Yes, we can call back any application after it has been added to TestedApp included in TestComplete.

Q8) How could we call back any application from TestedApp?

Answer: By using the TestApp Object, we could call back any application from TestApp. If the app is in the list, then we would have to use the property of TestedApp.Items.

Q9) Does TestComplete software application have a Play and Record Mechanism?

Answer: Yes, TestComplete software application does support both Play and Record Mechanism under TestComplete Recording.

Q10) Define TestComplete Recording.

Answer: TestComplete Recording is the mechanism where the software records every action that takes place on the user interface of the desktop, mobile, and web application.

Q11) What are the two types of mechanism in TestComplete Recording?

Answer: There are two mechanisms in TestComplete Recording. One is a simple Record Mechanism where the software would start recording from starting or it might resume after a pause. Another one is Low-Level Record where recording after getting screen coordinates from the user.

Q12) What is the default button of Low-Level Record Mechanism and simple RecordMechanism?

Answer: Default button for Low-Level Record Mechanism is SHIFT + F4 and default button for the simple Record Mechanism would be SHIFT + F1.

Q13) What short-cut button to stop Recording Mechanism?

Answer: SHIFT + F11 is the short-cut button for stopping Recording Mechanism.

Q14) Can we perform Cross Browser Testing by using TestComplete?

Answer: Yes, we could perform Cross Browser Testing by using TestComplete.

Q15) Which internet browsers are supported by the TestComplete software application?

Answer: There are numbers of browsers that are supported by the TestComplete software application. Some of the examples of such browsers are Google Chrome, Opera Browser, Internet Explorer and Safari.

Q16) How many ways are there for capturing objects included in TestComplete?

Answer: There are primarily three ways for capturing objects included in TestComplete Software Application.

Q17) What are those three methods for capturing objects that are included in the software?

Answer: Three different ways of capturing objects that are listed under TestComplete are Object Spy, Recording, and the Find method. Under the Find method, there are four ways for capturing objects that are Find, FindChild, FindAllChildren, and FindAll.

Q18) What do you mean by Find Method?

Answer: Find Method is generally used for searching your desired objects (or a single object) from the Object Hierarchy. Depending on the Specified Value of any Specified Property, Find Method searches for the intended object.
Q19) What do you understand by FindAll Method?
Answer: FindAll method is applicable for searching your desired objects from the list of an object hierarchy. This method searches for the whole object that might have the Specified Value of Specified Properties. This method would store the whole Object List in an Array.

Q20) Define FindChild Method.

Answer: find child Method is pretty similar to the Find Method but instead of an object, it would only search for a single Child Object.

Q21) Explain FindAllChildren Method.

Answer: FindAllChildren Method is also pretty similar to the FindAll method but of searching for a whole object, it would search for all Children Object and store them in an array.

Q22) Can we count the number of children present in an object? If yes how?

Answer: Yes, we could count the number of children present in an object. We could count the number of children present in an object by using ChildCount Property. Its syntax is Object.ChildCount.

Q23) Can we perform Descriptive Programming in TestComplete?

Answer: By using Find, FindChild, FindAllChildren, and FindAll Method we would be able to perform Descriptive Programming on TestComplete platform.

Q24) What do you mean by Open Application for TestComplete?

Answer: Any application that would expose its Internal Object Methods and Properties to TestComplete is considered as Open Application for TestComplete.

Q25) What are the numbers of Checkpoints present in TestComplete?

Answer: There are several Checkpoints present that present in TestComplete software application.  Some of the examples of Checkpoints under TestComplete are File Checkpoint, Property Checkpoint, Web Service Checkpoint, Database Table checkpoint, Object Checkpoint, etc.

Q26) What do you mean by NameMapping?

Answer: NameMapping is one of the important features of TestComplete through which we could provide a Custom Name for any selected object. The unique name is created by using some special values.

Q27) What do you mean by Data-Driven Testing?

Answer: A test that is run on an application by inputting various sets of data to ensure it is working properly variable data sets. This kind of test is known as Data-Driven Testing under TestComplete. The Data is inputted into the system by using Text File, CSV File, and Database file.

Q28) What do you mean by On Error Resume Next line?

Answer: ‘On Error Resume Next’ is generally used for handling any exception that might happen during the testing process in TestComplete. When we apply this statement, the process would jump over the Exception Window and would continue the testing process.

Q29) How would you test your web application on other workstations or nodes?

Answer: By using the Concept of Network Suite, we could test a web application on other workstations or nodes. This test is only possible when the node is the part of the whole the network.

Q30) What type of framework would you use for automation?

Answer: In TestComplete, customize framework is used for any automation test or operation. The framework is the combination of Data Driven Framework and Keyword Driven Framework.

Q31) In TestComplete, can we compare strings with each other?

Answer: Yes, we could compare strings by applying aqstring Object. For example aqstring.Compare (String1, String2, Case Sensitive).

Q32) How selenium and TestComplete interact with each other?

Answer: Through TestComplete, we would be able to re-use old selenium scripts for building test automation solution that would include unit, functional test, and selenium for both mobile and desktop application.

Q33) How to measure efforts of Automated Web Test?

Answer: Using programming language, create a selenium test and import it to the TestComplete IDE. Then apply the test script as the part of GUI test. After the test, you would like to analyze the result to understand the efforts of your Automated Web Test.

Q34) What type of results are displayed from the selenium testing?

Answer: The results from the test show real-time status and information regarding the efforts of Automated Web Test on a single interface.

Q35) What are the benefits of merging TestComplete and Selenium?

Answer: There are many benefits of merging TestComplete and Selenium. Here are some benefits:

  • Distributed testing
  • Automation test for everyone
  • Real-time status on the progress of other automation tests

Q36) How would integration with selenium effects testing time of TestComplete?

Answer: Integration of selenium with TestComplete would reduce the testing time while it would increase the coverage area for the test with the help of Cross Browser Testing.

Q37) How Cross Browser Testing would help in increasing test coverage?

Answer: With the help of Cross Browser Testing, you could easily run the selenium test script on real browsers and devices. You would be able to run thousands of GUI tests at single thus saving both resources and time.

Q38) Explain Automated Test Analysis And Reporting.

Answer: This feature would allow the user to get real-time status and information regarding the progress of GUI tests in the form of a detailed report that would understandable by everyone.

Q39) How would Automated Test Analysis and Reporting report the test results?

Answer: This automatic feature would breakdown the test result according to the configurations for the better identification of the areas that would need attention. This feature would also record the test execution time for identifying slow areas.

Q40) Are the results are easy enough for everyone to understand?

Answer: The report would feature videos, images, and logs that are recorded during the execution of the test. The reports are sent in a various file format such as HTML, JUnit or MHT for easy sharing with team members who don’t have TestComplete.

Q41) What is the main purpose of recording GUI test execution?

Answer: The primary purpose of recording GUI test execution is faster for problem resolution.

Q42) Could we reuse old Functional Automated Test in TestComplete?

Answer: Yes, we could reuse old Functional Automated Test in TestComplete.

Q43) How could we reuse old Functional Automated Test in TestComplete?

Answer: We just have paste parts of old selenium or GUI tests to new test script to develop the new test function.

Q44) What are the benefits of reusing old Functional Automated Test in TestComplete?

Answer: The major benefit that we would not have to start creating from scratch. Another benefit of this feature would be that it would save for the users.

Q45) How to increase efficiency while reusing old Functional Automated Test script inTestComplete?

Answer: Creating a custom library for reusing old Functional Automated Test script would increase the efficiency of this feature.

Q46) Explain Keyword Driven Testing.

Answer: The kind of test approach for software testing where the test case design separated from the execution of the software. This test is done specific keywords used in the browser by the user.

Q47) How Keyword Driven Test is created?

Answer: The creation process of Keyword Driven Test is pretty simple. The user would just have to drag and drop a keyword on the system and the rest of the test would be done by TestComplete.

Q48) Does playback and record mechanism support Keyword Driven Test?

Answer: Yes, playback and record mechanism does support Keyword Driven Test.

Q49) Can we build a keyword-driven framework in TestComplete?

Yes, we could build a keyword-driven framework in TestComplete.

Q50) How building a keyword-driven framework in TestComplete would be beneficial?

Answer: Building a keyword-driven framework in TestComplete would allow the user to distinguish between test steps, actions, objects, test data, and actions. You could also reuse any components on any other project with any requirement of technical knowledge.

Social Share:

0 responses on "TestComplete Interview Questions and Answers"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *