Loading...
web designing interview questions and answers

Web Designing Interview Questions and Answers

by GangBoard Admin, March 4, 2019

In case you’re searching for Web designing Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. GangBoard offers Advanced Web designing Interview Questions and answers that assist you in splitting your Web designing interview and procure dream vocation as Web Developer.

Q1) Difference between div and span.

Answer: Div is used to block the particular row and span is used to block particular space for the word,content  an image.

Q2) List types of stylesheets in CSS.

Answer:

There are three types of stylesheets present in CSS.They are,

  • Inline stylesheet
  • Internal Stylesheet
  • External stylesheet

Q3) Difference between implode and explode functions.

Answer: Implode is used to join array to string.Explode is used to split string to array.

Q4) what is the use of in_array() in PHP?

Answer: In PHP the in_array() is used to check whether the given value is exist in an array or not.

Q5) When to use mysql_pconnect ?

Answer: Mysql_pconnect is used to close the database connection once the request has been processed.

Q6) List the types of errors in PHP.

Answer: Mainly there are 4 types are error occur in PHP ,they are,

  • Notice error
  • phrase error
  • Warning error
  • Fatal error

Q7) Difference between array_merge and array_combine.

Answer: Array_merge is used to merge two arrays and array_combine is used to combine keys from one array and values from another array.

Q8) Mention 5 array functions in PHP.

Answer:

  •  array()
  •  array_pop()
  •  array_push()
  •  array_slice(
  • array_walk().

Q9) what are the sort() available in PHP?

Answer: There are many sort() functions available in PHP.They are,

  • sort()
  • asort()
  • arsort()
  • ksort()
  • krsort()

Q10) what is the default port for MySQL?

Answer: The default port is 3306.

Q11) How to get the current version of MySQL?

Answer: We can use SELECT VERSION(); to get the current version of MySQL.

Q12) What are the types of table present in MySQL?

Answer:

  • Heap
  • Innodb
  • BDB

Q13) What are the triggers are available in MySQL?

Answer: There are 6 triggers available in MySQL.They are,

  • Before Insert
  • After Insert
  • Before Update
  • After Update
  • Before Delete
  • After Delete

Q14) Different types of join in MySQL?

Answer: There are 4 types  of joins available in MySQL.they are

  • Inner join
  • Right join
  • Left join
  • Full join

Q15) What are the data types present in JavaScript

Answer:

  • String
  • Object
  • Boolean
  • Number
  • Undefined

Q16) How to get the Id from html  using JavaScript?

Answer: By using document.getElementById(‘id’).id;

Q17) How many types of loops are there in JavaScript?

Answer: There are three types of loops present in JavaScript.they are

  • for
  • while
  • do-while

Q18) What are the types of pop up available in js?

Answer: There are 3 types of popup.

  • Alert()
  • Confirm()
  • Prompt()

Q19) How to create an object in JavaScript?

Answer: By using new keyword,

Var I = new Object();

Q20) In JavaScript how to print the text in web page?

Answer: In JavaScript we can use document.write() to print text in webpage.

Q21) What are the types of errors in JavaScript?

Answer: There are 3 types of errors.they are

  1. Logical Error
  2. Runtime Error
  3. Loadtime Error

Q22) What is the use of count() in PHP?

Answer: The count() is used to count the number of elements in an array.

Q23) Mention the different types of selectors used in jQuery.

  • Xpath selector
  • Custom Selector
  • CSS selector

Q24) Define the use of ENUM in MySQL.

Answer: ENUM is an object of string which used at the time of table creation and that values should be used at the time of insertion.

Q25) Mention the string types in MySQL.

Answer: There are many types of string are used in MySQL ,some are,

  • ENUM
  • BLOB
  • CHAR
  • SET
  • VARCHAR
  • TEXT

Q26) List some drivers in MySQL.

Answer:

  • JDBC driver
  • C WRAPPER
  • Python driver
  • Php driver
  • ODBC driver

Q27) What is the use of distinct in MySQL?

Answer: Distinct is a keyword used to remove the duplicate value from table while selecting values.

Q28) In MySQL how to display first 10 rows?

Answer: Select * from table limit 0,10;

Q29) What is the use of array_keys() in PHP?

Answer: An array_keys() is used to get the key of each array element.

<?php
$a=array(“Mango”=>”10″,”Orange”=>”5″,”Grapes”=>”1”);
print_r(array_keys($a));
?>

No Comments


    Leave a Reply

    Your email address will not be published Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    *

    Looking for Training?






    Subscribe & Get latest Videos!

    Looking for Online Training