All Courses
Weblogic Interview Questions and Answers

Weblogic Interview Questions and Answers

In case you’re searching for Weblogic Interview Questions and Answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Weblogic advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Weblogic industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Weblogic Development. Gangboard offers Advanced Weblogic Interview Questions and answers that assist you in splitting your Weblogic interview and procure dream vocation as Weblogic Developer.

Best Weblogic Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Weblogic, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Weblogic to meet the necessities of their customers. Weblogic is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Weblogic work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Weblogic prospective employee meeting questions and answers. Weblogic Interview Questions and answers are prepared by 10+ years of experienced industry experts. Weblogic Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for a new challenging job from the reputed company. Our Weblogic Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this Weblogic Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our Weblogic Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1. Explain what do you mean by WebLogic server.

Answer:  A server that supports different and various services and infrastructure which is compatible with JEE applications is known as WebLogic server.

Q2. State some of the applications that the WebLogic server is capable of deploying.

Answer:  Some of the applications that the WebLogic server is capable of deploying are WSDL, UDDI, SOAP, etc.,

Q3. State which servers get used in this case.

Answer:  The web servers which also get utilized are Apache, Netscape, and Microsoft.

Q4. Which are some of the servlets which are used to generate static requests?

Answer:  The servlets that are utilizing are HTML and JSP

Q5. What is the web logic server capable of doing?

Answer:  Here are some of the capabilities of the WebLogic Server… it provides changes in dynamic configurations, it aids in production application redeployment and it helps with the rolling upgrades.

Q6. What function does T3 provide in WebLogic Server?

Answer:  The main function of T3 is to provide enhancements support for all the messages in WebLogic Server.

Q7. State the two protocols whose sole purpose is communication between WebLogic Server and the processes.

Answer:  The two protocols whose sole function is to facilitate communication between the WebLogic Server and the processes are known as HTTP and IIOP

Q8. How does the IIOP function?

Answer:  The protocol that helps facilitate communication between the WebLogic Server and the object request broker is IIOP. That is its main function.

Q9. What is the function of stubs inside WebLogic Server?

Answer:  The function of removing any failed instances from the list is performed by the stubs inside the WebLogic Server.

Q10. What do you understand by deployment descriptors?

Answer:  XML documents are the most common form of descriptors. They are associated with all the applications and modules as they are what is used to describe the contents which are in the directory.

Q11. What is T3 used for in WebLogic Server?

Answer:  The application that provides the entire support infrastructure or framework for messages in WebLogic Server is T3. Product tunneling is what constitutes the main part of the enhancements support.

Q12. Explain how classpath is set.

Answer:  The following script can be used to set the classpath : WL_HOME\server\bin\setWLSEnv.cmd(in case of windows)

Q13. How does the stub help in handling the excess load?

Answer:  The stub helps in distributing the excess load amongst other host servers, thus helping to balance it out.

Q14. What is the difference between a server crash and a server hang?

Answer:  If the instance is of a server hang, the Java process ceases to respond completely. In the case of a server crash, the Java process will not exist thereafter.

Q15. Why would a server hang instance occur?

Answer:  The primary reasons for a server hang would be a deadlock, a long time for returning and a memory leak.

Q16. What do you understand by a memory leak?

Answer:  When objects are kept in the heap long after they have outlived their usefulness, that’s when a memory leak situation occurs.

Q17. What do you understand by clustering?

Answer:  When servers are grouped or classified together for purposes of increased availability and scalability, it is known as clustering.

Q18. What function does clustering accomplish?

Answer:  The main function of clustering is to ensure that the processes maintain enhanced availability and scalability. Also, clustering helps to balance out the load accurately and thus accomplishes to failover.

A19. How does communication within a cluster occur?

Answer:  Communication within a cluster occurs through the multicast IP. It is also facilitated by the intermittent messages known as heartbeat messages.

Q20. State the different types of WebLogic installations.

Answer:  The different types of WebLogic installations are as follows… silent mode, console mode, and graphical mode.

Q21. What do you understand about Graphic mode?

Answer:  An installation that makes use of interactive GUI is known as a graphics mode.

Q22. What do you understand by silent mode?

Answer:  An installation that is non-interactive and based on the.XML properties is known as a silent mode.

Q23. What do you understand by console mode?

Answer:  An installation that follows an interactive text-based method is known as console mode.

Q24. Explain what do you understand by Unicast?

Answer:  The method of clustering in which there is a main cluster master and each of the other servers must ping or confirm that the server is still alive and active, is known as Unicast. This is a very simple method.

Q25. State the meaning of Multicast

Answer:  Multicast method in clustering occurs when there is no main cluster master and each server must be connected with each other to validate they’re being active. This is a much more complex method than Unicast.

Q26. Explain stage deployment

Answer:  The process where the admin gets an actual physical copy to distribute to the instances is known as stage deployment.

Q27. Explain nonstage deployment

Answer:  The process where there is no physical copy given, however, every server needs to be connected to the source directly for procuring the item to be deployed.

Q28. How does one know if the server is added to the cluster?

Answer:  The WebLogic server cluster announces the addition of the new server in the cluster.

Q29. Inside a multi-processor machine state the number of WebLogic servers that can be accumulated.

Answer:  An unlimited number of servers can be held inside a multi-processor machine.

Q30. What do you understand by a Machine?

Answer:  A logical representation of the physical is known as a Machine

Q31. What do you understand by Node Manager?

Answer:  This is a service provided from Java which allows us to run separate processes as opposed to only WebLogic server.

Q32. What do you mean by a Domain?

Answer:  A group that consists of several WebLogic server resources is known as a Domain.

Q33. What do you understand by Core Server Tuning?

Answer:  When the tuning of chuck size, performance packs, chunk pool size, work manager and connection backlog buffering occurs, it is known as Core Server Tuning.

Q34) Define Node manager?

AnswerNode manager is used for WebLogic server provides permission for starting, shutting down and restarting the manager and managed server details from the distant place. It is connected with a machine and for utilizing a similar procedure for managing the server details in some WebLogic server domain till the server details stay on a similar machine.

Q35) Explain the WebLogic server domain?

Answer: The management component for the deployment of the WebLogic server is known as a domain. A domain is connected with the WebLogic asset to handle as a unit. A domain contains a single detail of the WebLogic server known as the management server. The manager server helps like a middle point of details for the server details and devices of system administration.

Q36) What is known as the UDP option?

Answer: Multicast is for dispatching the announcement on the category which is paying attention to a particular multicast address and port on the mailed declaration. The restriction with multicast is the TTL across the routers requires modification and the routers are built to communicate the multicast package over the subnet.

Q37) Explain Unicast?

Answer: Unicast is the alternative of UDP for mailing to a particular person. It is a very secure method to communicate with each other. Unicast has the ability to spread over the router without worrying about TLL. The manager of a network likes to use Unicast.

Q38) Define tuning a work manager?

Answer: WebLogic permits to build and tell how the application will compute the implementation of the work. According to the rules you can describe and detect real runtime production. WebLogic can enhance the production of the application and to handle SLA.

Q39) What are JDBC connections?

Answer: WebLogic Servers permits to connect the JDBC objects containing the data and multi-data authority for improving the accessibility of cluster hosted application. Each JDBC object which you have built for the cluster will survive on every controlled server in the collection.

Q40) What is data sources in JDBC connections?

Answer: In a group, the outer customer contains the connectivity with the help of the JDBC data source on the JNDI tree. To obtain the relationship the data sources utilize the WebLogic server RMI driver. The authority of WebLogic in the outer customer application permits the customer to appeal to other relationships when the server throws the details then the earlies relationship fails.

Q41) What is meant by multi-data sources?

Answer: Multi-data sources are a distraction all over the category of data sources to deliver stability in the middle of data sources connected with multi-data sources. Multi-data sources decide or choose which data sources are to utilize for satisfying the appeal on the algorithm that is chosen in the structure of the multi-data source.

Q42) Explain Servlets and JSPs in WebLogic?

Answer: WebLogic server gives the reinforcement for the servlets and JSPs with the help of duplicating the HTTP discussion condition of the customer which connects the collected servlets and JSPs. It manages the HTTP discussion states in reminder, a file system, and details. For authorizing the mechanical failback of servlets and JSPs, the session condition will continue in the memory.

Q43) What consists of the app’s WAR under the WEB-INF?

Answer: A deployment descriptor file is utilized by the Java web applications to control how URLs plan to servlets, URLs verification needs and another detail. This file is considering as web.xml. It defines the categories, structures, assets of the application.

Q44) Where the manager server copies to deployment files?

Answer: In the stage mode, It duplicates the file from the real place to the present directories of every selected server.
For example – when you install a J2EE application to 3 servers in the collection then the manager server duplicates the deployment documents to the index on every three server machines. Now every server deploys the function of J2EE by utilizing the local copy of the records files.

Q45) What is the default mode when deploying the administration server?

Answer: Nostage mode, which specifies the manager server without copying the records from the origin places. Rather than every selected server should connect the record documents from a single source index for deployment. For example – When deploying an application of JEE2 to three servers in the group then a server is capable to connect the similar application record documents to deploy the application. Choose a postage mode to run a group of server details on a similar machine.

Q46) Who provides secure connections?

Answer: With the help of a secure Sockets layer permits two functions to connect over a web connection for verifying the person’s identity. And hiding the fats which are interchanged between the functions. The verification permits the server and a customer for verifying the identity of the function. Verification allows the facts to transfer upon the web clearly to the expected receiver.

Q47) How to handle boot.properties in WebLogic?

AnswerIn the production mode, to start the WebLogic Server, the server does not start up when the boot.properties is not available. WebLogic appeals for help for the user and password for managing the user. Identify the user and password in the text box. Because startup needs the framework of safety and name which is saved in a document named boot.properties.

Q48) How the enhance the presentation by utilizing WebLogic server Clusters?

Answer: A set of WebLogic servers details to give fall upon and duplicates services for helping expandable supreme application for the customer in a domain. The collection arrives at the customer like a single server but the set of servers performs like a single for improving expandability and solidity.

Q49) What is the WebLogic server machine??

Answer: A machine is a convincing description forgiving one and more details of the WebLogic server. Every controlled server should be given to a machine. The manager server utilizes the machine described in the combination with the Node Manager to begin the distant servers.

Q50) How to describe an installation structure?

Answer: With the help of silent-mode installation. It utilizes a copy of the installation on the numerous machines. In the silent mode at the time of installation, the application studies the settings for the structure by an XML document which is created earlier at the time of starting an installation. The application will not show the structure alternatives at the time of the installation procedure.

Q51) Install WebLogic Server by utilizing GUI-Mode installation?

Answer: It is the graphic-formed method for performing The BEA installation application runs on the windows and Unix computers. For running GUI-mod installation, the support is added to the machine where the software is installing should help a JAVA formed GUI. JAVA-based GUI is helped by every supports for the windows system.

Q52) Define Dynamic cluster?

Answer: It includes one and more servers that are dynamic. It is built on a one, communal server arrangement. Communal server arrangement is to state the structure of the servers in the dynamic cluster that is why every server does not require standard structure at the time of developing the cluster.

Q53) How to increase the counting of the server details?

Answer: With the help of Dynamic cluster. At the time of structuring the dynamic cluster then define the counting of server details requires at the top of the load. WebLogic servers generate the particular counting’s of server details and appeal the calculated attribute principles for everyone. When you want the extra ability of the server then begins a server detail without the standard structure of the server details and attach to the cluster.

Q54) What is out of memory and Memory leak?

Answer:

  • Out of memory- OOM issue appears by the collapse of the memory, or in java heap, in domestic memory. In the JVM, OOM the issues are hit at the time when JVB is not able to assign an item as it is out of leap. By the garbage collector, there is no heap memory accessible.
  • Memory Leak – It appears when memory is utilized and freed by the application. It appears in Java heap or naïve memory or finally in the out of memory condition.

Q55) What is used to convey the details between WebLogic and Java programs?

Answer: With the help of T3, it is the structure for the WebLogic emails to help for the improvement. This improvement contains the reduction and attributes like item renewal works on the conditions of the WebLogic server’s collections and HTTP, drilling of other products. T3 is authorized among WebLogic servers and clusters and programmatic customers. An object appeal agent and WebLogic server use IIOP for interacting with each other.

Q56) What is used to locate Java classes?

AnswerClasspath is utilized by a Java function for detecting the places. Classpath record the catalogs, JAR, and ZIP files include organized Java classes. Classes are all over the network so you have to determine the location to search the classes to run. To run the Java programs, the framework of the classes should be proper. 

Q57) How to generate the cluster-wide JNDI Tree?

Answer: WebLogic server in a collection construct and handles the local copies cluster-wide JNDI Tree that records the amenities provided by every person of the cluster. The generation of the JNDI tree starts by the local JNDI tree is necessary for every server details. The application is obligated when if another service contains a similar identity.

Q58) What is the use of an IP socket?

Answer: IP socket delivers an easy and supreme achievement tool for conveying the email and facts in the middle of the functions.
IP socket is used for interacting with each other.

  • Use another group of server details on the various mechanisms for connecting the non-cluster items.
  • Utilizing IP socket expands behind the layout of collection and every RMI interaction is with the help of sockets.

Q59) How to trace latitude and longitude of the vehicle in WebLogic Server?

Answer: By the help of GPS technology delivers the services to track the location

  • It is the advanced machinery for accepting, dispatching, saving details of distant items like the gadget of automobiles and automation.
  • The server is attached to a distant procedure center to deliver facts, statements and web services.
  • In the control panel, LED supports the production chart.

Q60)  How to access business emails?

Answer: With the help of Java Message Services is known as the API for exchanging the emails.

  • Generate the JMS servers and select a WebLogic server details
  • Generate or customize the principles for network industry, JMS servers, terminal line and subject, JMS arrangements and the connected user.
  • Implementation of the action of an email terminating to assure the dispatched emails are cleaned instantly.
  • Regulate the flow of emails at the time of peak load containing the choke emails creator.

Q61) What is the use of stubs?

Answer: Stubs are useful in removing the failed details from the record at the time of failure. It utilizes DNS for searching the running server and for achieving the details of the record which are accessible in the application. The details of the record are accessible with serer in the cluster is refreshed and permits to obtain the benefits with the recent servers.

Q62) Explain Domain and its uses?

Answer: A Domain is a group of the assets of WebLogic servers is handled like a group. It contains single and numerous organized and managed servers. Organizes servers are utilized to structure the system by numerous customers. Run certain applications with the help of the maintained server.  

Q63) What is a Distributed Queue?

Answer: It permits to recover of the network of the Queues beyond the collection by utilizing the international JNDI title. It provides for loading the stabilized network beyond the numerous organized servers. The persons of the section are allotted beyond the numerous servers in a collection with every person of a queue that exists to the unconnected JMS server.

Q64) Define HTTP tunneling?

Answer: It is a way to give a method to reproduce decent socket connectivity in the middle of the WebLogic server and a Java user. It is utilizing to hole by an HTTP port in a safety firewall.  WebLogic server gives the tunneling performance to compose an HTTP without the condition of the protocol relationship that looks like a systematic T3 network.

Q65) Define JAR?

Answer: 
The Archive document of JAVA is known as Jar. It includes all the class documents, photos, sound and other documents required in the function. The clients generate the documents of JAR by utilizing the JAR command with JDK as well as zip tools. Cluster the numerous documents in a single annal with the help of JavaTM annals document format. The jar is constructed to help for collecting java applications in a single log.

Q66) Explain Automatic deployment?

Answer: It is a way to install an application to the management server for analyzing. It is useful at the time of the basic stage of the installment of the function. It is implemented with the WebLogic server which is running in the form of DEVELOPMENT. For switching off the name in the management server for start-up and reopen the server.

Q67) What is a HOGGER and Active in WebLogic?

Answer:

  • HOGGER – An accomplish thread is managed by an appeal is known as HOGGER. If the arrangement time is out or replaces the pool, then the threads are announced as the stuck. When a thread needs a lot of time for implementation is mechanically notice by the programmer.
  • Active- The threads are permitted to proceed the incoming appeal is known as Active threads.

Q68) What two-phase deployment?

Answer: The agreement of two-phase deployment supports for managing the flexibility of domain. In the earlier version of WebLogic, At the time of installing an application then the management server dispatches a copy of the application to every selected server. If the installation of the servers fails, the whole condition behind installments the selected servers convert in to incompatible.

Social Share:

0 responses on "Weblogic Interview Questions and Answers"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *