Weblogic Interview Questions and Answers

Weblogic Interview Questions and Answers

In case you’re searching for Weblogic Interview Questions and Answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Weblogic advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Weblogic industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Weblogic Development. Gangboard offers Advanced Weblogic Interview Questions and answers that assist you in splitting your Weblogic interview and procure dream vocation as Weblogic Developer.

Best Weblogic Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Weblogic, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Weblogic to meet the necessities of their customers. Weblogic is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Weblogic work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Weblogic prospective employee meeting questions and answers. Weblogic Interview Questions and answers are prepared by 10+ years of experienced industry experts. Weblogic Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for a new challenging job from the reputed company. Our Weblogic Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this Weblogic Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our Weblogic Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1. Explain what do you mean by WebLogic server.

Answer:  A server that supports different and various services and infrastructure which is compatible with JEE applications is known as WebLogic server.

Q2. State some of the applications that the WebLogic server is capable of deploying.

Answer:  Some of the applications that the WebLogic server is capable of deploying are WSDL, UDDI, SOAP, etc.,

Q3. State which servers get used in this case.

Answer:  The web servers which also get utilized are Apache, Netscape, and Microsoft.

Q4. Which are some of the servlets which are used to generate static requests?

Answer:  The servlets that are utilizing are HTML and JSP

Q5. What is the web logic server capable of doing?

Answer:  Here are some of the capabilities of the WebLogic Server… it provides changes in dynamic configurations, it aids in production application redeployment and it helps with the rolling upgrades.

Q6. What function does T3 provide in WebLogic Server?

Answer:  The main function of T3 is to provide enhancements support for all the messages in WebLogic Server.

Q7. State the two protocols whose sole purpose is communication between WebLogic Server and the processes.

Answer:  The two protocols whose sole function is to facilitate communication between the WebLogic Server and the processes are known as HTTP and IIOP

Q8. How does the IIOP function?

Answer:  The protocol that helps facilitate communication between the WebLogic Server and the object request broker is IIOP. That is its main function.

Q9. What is the function of stubs inside WebLogic Server?

Answer:  The function of removing any failed instances from the list is performed by the stubs inside the WebLogic Server.

Q10. What do you understand by deployment descriptors?

Answer:  XML documents are the most common form of descriptors. They are associated with all the applications and modules as they are what is used to describe the contents which are in the directory.

Q11. What is T3 used for in WebLogic Server?

Answer:  The application that provides the entire support infrastructure or framework for messages in WebLogic Server is T3. Product tunneling is what constitutes the main part of the enhancements support.

Q12. Explain how classpath is set.

Answer:  The following script can be used to set the classpath : WL_HOME\server\bin\setWLSEnv.cmd(in case of windows)

Q13. How does the stub help in handling the excess load?

Answer:  The stub helps in distributing the excess load amongst other host servers, thus helping to balance it out.

Q14. What is the difference between a server crash and a server hang?

Answer:  If the instance is of a server hang, the Java process ceases to respond completely. In the case of a server crash, the Java process will not exist thereafter.

Q15. Why would a server hang instance occur?

Answer:  The primary reasons for a server hang would be a deadlock, a long time for returning and a memory leak.

Q16. What do you understand by a memory leak?

Answer:  When objects are kept in the heap long after they have outlived their usefulness, that’s when a memory leak situation occurs.

Q17. What do you understand by clustering?

Answer:  When servers are grouped or classified together for purposes of increased availability and scalability, it is known as clustering.

Q18. What function does clustering accomplish?

Answer:  The main function of clustering is to ensure that the processes maintain enhanced availability and scalability. Also, clustering helps to balance out the load accurately and thus accomplishes to failover.

A19. How does communication within a cluster occur?

Answer:  Communication within a cluster occurs through the multicast IP. It is also facilitated by the intermittent messages known as heartbeat messages.

Q20. State the different types of WebLogic installations.

Answer:  The different types of WebLogic installations are as follows… silent mode, console mode, and graphical mode.

Q21. What do you understand about Graphic mode?

Answer:  An installation that makes use of interactive GUI is known as a graphics mode.

Q22. What do you understand by silent mode?

Answer:  An installation that is non-interactive and based on the.XML properties is known as a silent mode.

Q23. What do you understand by console mode?

Answer:  An installation that follows an interactive text-based method is known as console mode.

Q24. Explain what do you understand by Unicast?

Answer:  The method of clustering in which there is a main cluster master and each of the other servers must ping or confirm that the server is still alive and active, is known as Unicast. This is a very simple method.

Q25. State the meaning of Multicast

Answer:  Multicast method in clustering occurs when there is no main cluster master and each server must be connected with each other to validate they’re being active. This is a much more complex method than Unicast.

Q26. Explain stage deployment

Answer:  The process where the admin gets an actual physical copy to distribute to the instances is known as stage deployment.

Q27. Explain nonstage deployment

Answer:  The process where there is no physical copy given, however, every server needs to be connected to the source directly for procuring the item to be deployed.

Q28. How does one know if the server is added to the cluster?

Answer:  The WebLogic server cluster announces the addition of the new server in the cluster.

Q29. Inside a multi-processor machine state the number of WebLogic servers that can be accumulated.

Answer:  An unlimited number of servers can be held inside a multi-processor machine.

Q30. What do you understand by a Machine?

Answer:  A logical representation of the physical is known as a Machine

Q31. What do you understand by Node Manager?

Answer:  This is a service provided from Java which allows us to run separate processes as opposed to only WebLogic server.

Q32. What do you mean by a Domain?

Answer:  A group that consists of several WebLogic server resources is known as a Domain.

Q33. What do you understand by Core Server Tuning?

Answer:  When the tuning of chuck size, performance packs, chunk pool size, work manager and connection backlog buffering occurs, it is known as Core Server Tuning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for Online Training