All Courses
Powerpoint interview questions and answer

Microsoft PowerPoint Interview Questions & Answers

Microsoft PowerPoint Interview Questions and Answers

In case you’re searching for Microsoft PowerPoint Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. PowerPoint Interview Questions and Answers provided over here will familiarize you to the maximum frequently posted questions in interviews. The question lists provided are prepared by experts in a well-organized manner which will easily boost you for the interview preparation. There is parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The PowerPoint advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per PowerPoint industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in PowerPoint Development. GangBoard offers Advanced PowerPoint Interview Questions and answers that assist you in splitting your PowerPoint interview and procure dream vocation as PowerPoint Developer.

Best PowerPoint Interview Questions and Answers

PowerPoint Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our PowerPoint Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding. By this PowerPoint Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our PowerPoint Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1) What is the advantages of Microsoft PowerPoint?

Ans: Microsoft Power Point helps the organizations to organize the content in visual form like adding charts, objects, posters, and visuals.

Q2) Explain Microsoft PowerPoint

Ans: Power Point is a part of Microsoft Office and is used to create slides for the presentation. It contains slideshow presentation. We can display the content more attractively by combining graphics, text etc.,

Q3) How can we create a video in PowerPoint?

Ans: To create a video in PowerPoint

  1. Click on File tab -> Export -> Create Video
  2. Once you click on the Create Video option -> Choose Quality of the video
  3. After saving your Power Point, the recorded video will be saved in .MP4 format.

Q4) What is motion path in PowerPoint?

Ans: It is a method of moving items on a slide.

Select the object -> Animations tab -> Add Animation -> Select Motion Path.

Q5) What is a trigger in the context of animation?

Ans: An action which performs on the slides when clicked.

Animations tab -> Advanced Animation group -> Trigger

Q6) What is handout master in PowerPoint?

Ans: Besides to creating and editing notes in notes view, at the same time you can add speaker notes and work on your slide content. The Handout master contains formatting information.

Q7) What is the use of section in PowerPoint?

Ans: We can organize the slides into sections. When we have large number of slides, we can group the slides into sections.

Q8) Is it possible to do screen recording in powerpoint presentation 2016?

Ans: Yes, it’s possible. Insert tab -> Media group -> Screen Recording

Q9) How do you password protect your powerpoint presentation?

Ans:

File tab -> Info -> Protect Presentation -> Encrypt with password.

Enter the password and click ok.

Q10) What is the use of document inspector in PowerPoint?

Ans: The Document Inspector can be used to remove certain personal information or some hidden properties which may be added to the file automatically.

Q11) Is it possible to do animation for objects in PowerPoint?

Ans: Yes, we can animate the pictures, tables, shapes, text and other objects. On an object we can make effects to appear, disappear, or move.

Q12) Why do we need to use animations in PowerPoint?

Ans: The animations

  • Enhance the appearance of your slides.
  • To make a PowerPoint presentation more dynamic
  • We can also add sound to increase the power of your animation effects.

Q13) What is Live Presentation in PowerPoint?

Ans: The presenters should have Microsoft 365 subscription to use Live Presentations but don’t need a subscription for audience members. Using Live Presentations, audience members can view your presentations in their devices, and can read live subtitles in their preferred language.

Q14) How do you present your presentations online?

Ans: To present your presentation online

  • File -> Share -> Present Online
  • Choose Enable remote viewers to download the presentation
  • Click Present Online option

Q15) How do you record your presentation?

Ans: Click on Slide Show -> Under Set Up group -> Record Slide Show

Q16) Explain how will you create a successful business presentations/

Ans:

  • Convey information cleanly
  • Avoid all caps and fancy fonts
  • For text and backgrounds, use contrasting colors
  • Limit the number of slides
  • Use charts, graphics, slide designs

Q17) What is notes pane and explain?

Ans: Using the notes pane – During presentation we can put supplement information that does not appear on slide.

Q18) What is the action button in Power point?

Ans: Action button can be placed on single slide or on multiple slides. Mouse Click/Mouse Hover actions will be performed.

Q19) Explain the use of action button?

Ans: You can see the action buttons  – Insert tab -> Shapes -> Action Buttons.

We can provide the hyperlink/Run Program/ Run Macro or play sound actions will be performed when we clicks on the action button.

Q20) How will you modify themes in power point?

Ans: Design tab -> Modify themes

Social Share: