All Courses
RPA Interview Questions and Answers

RPA Interview Questions and Answers

In case you’re searching for RPA  Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The RPA advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per RPA industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in RPA Development. Gangboard offers Advanced RPA  Interview Questions and answers that assist you in splitting your RPA interview and procure dream vocation as RPA Developer.

Best RPA Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future RPA , the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of RPA to meet the necessities of their customers. RPA is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in RPA work, our page furnishes you with nitty-gritty data as RPA prospective employee meeting questions and answers. RPA  Interview Questions and answers are prepared by 10+ years experienced industry experts. RPA Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company. Our RPA Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

By this RPA Interview Questions and answers, many students are got placed in many reputed companies with high package salary. So utilize our RPA Interview Questions and answers to grow in your career.

Q1) Defined by RPA Designation?

Answer: The (RPA) designation signifies a great credential to that work with fixed present also defined compensation plans or signifies associated including the administration of plan assets.

Q2) Which RPA provides an open platform for automation?

Answer: UiPath is open source is also quite extensible Robotic Process Automation(RPA) .In this tool as automating some desktop regarding network apps. It supports global efforts to design, deploy any robotic workforce upon their organization.

Q3) What is meant by RPA Software?

Answer: Robotic process automation (RPA) is unity method of software developed including with artificial intelligence (AI) including device learning goes to help high-volume, repeatable tasks that before expected humans to perform.

Q4) Difference Between UiPath and BluePrism?

Answer: The UiPath is supported by a community and it comes handy by free of cost. The in-built the data coding also differs within both.UiPath RPA Tools is used to C# coding processes in Blue Prism is used to Visual Basic (VB).

Q5) Definition of BluePrism robotic automation?

Answer: Blue Prism is one the trading name of the Blue Prism Group, a UK multi-national software developed corporation group that established and it’s made to enterprise RPA. The RPA Blue-prism software to reduce low-return, high-risk, manually data entry and processing work.

Q6) Whats Is means by PEGA robotic automation?

Answer: Robotic automation means the application of software to automate tasks also processes otherwise performed by humans. The goal from robotic automation is an improved user knowledge also operational excellence in expanded representation, performance, including activity into the day-to-day activities across this enterprise.

Q7) What is the scope of RPA in the future?

Answer: The future scope from RPA continues relatively very high. There are many human actions which can be readily automated handling RPA tools and technology. The future extent of RPA can expect recognized within the field from data entry including data rekeying jobs. These tasks could signify quickly automated with RPA.

Q8) What is process recorder in RPA?

Answer: Robotic Process Automation (RPA) follows that actions of a person while executing a business process or business process task, but takes it among more correctly, with quality, scalability, and then speed also.

Q9) Can RPA tools be used to test automation?

Answer: While there are different power devices during web and API testing, that RPA tools exist any class of their own because RPA tools help to codeless automation macros toward the desktop. They can be applied for both search data moreover regression testing.

Q10) How many types of RPA tools are there?

Answer: The RPA tool is generating the came to picture, and then small enterprises we have to automate the very simple processes by simple hacks, and excel automation, and macros also…

Q11) How perform you design one project in UiPath?

Answer: UiPath Studio is an advanced level automation tool that allows you to create automation processes within a visual studio manner, in diagrams. UiPath Robot – executes these processes created within Studio, because a human would.

Q12) What is package manager in UiPath?

Answer: It is set by error to that which is the feed of where the Package Manager into Studio more gets its movements. This compares over this Gallery part of the Manage Packages window path. The UiPath.settings folder is located in this %programdata%\UiPath folder.

Q13) What are Control Flow Activities in UiPath?

Answer: Control flow is a thought that goes within the form in which particular actions remain known. In UiPath, you can do that through the activities you drop within your workflow. If Else or For Each report also carefully-placed loops.

Q14) What is the Delay Activity in UiPath?

Answer: Uipath manages the suspension activity to making you pause or stop the automation means for a system period of time. This is largely done in projects where you expect good timing same setting also before the start of some special applications or helping for information processing .

Q15) What is the Do While Activity in UiPath?

Answer: The Do While Activity. The Do While activity allows you to execute a detailed part of your automation while a requirement is met. When some specified form is no longer met, the design exits the loop.

Q16) What is the If Activity in UiPath?

Answer: ü The Condition field must a Boolean expression according to both significant. Then Else section is executed.
ü Then share includes the actions to signify done if the condition is true.
ü The Else district involves the movements to be executed if the condition is false.

Q17) What is the Switch Activity in UiPath?

Answer: The Switch activity allows you to decide one option out of many, based on that value from each detailed expression. That’s value default, this Switch movement does the individual argument, though you can turn it from the Properties panel, of the type argument list.

Q18) What is the While Activity in UiPath?

Answer: While activity allows you to perform a particular process often, while a specific requirement is met. The main opposition within this also the DoWhile the action is that the condition is evaluated before the body of the explicit loop is executed.

Q19) What is the For Each Activity in UiPath?

Answer: The For Each activity qualifies you to move through arrays function, lists value, data tables conditions value or other examples of groups so that you seat iterate done the data also process any piece of data individually.

  • To Add a For Each activity in this Designer panel.
  • Do not perform any modifications to the Foreach field.
  • In the Infield value, add that arrFibonacciNumbers variable.
  • This activity marks at any different item in the given variable.

Q20) What is means by Break Activity in UiPath?

Answer: The Break activity changes you to finish the loop at a chosen the point value and then continue with the next activity.

Q21) What does Meaning for publishing an automation project mean in UiPath?

Answer: Publishing is defined as automation project means archiving that workflow also all the different data in the folder so that that can be given to Robots and before executed. Publishing projects nearby require you to give any path on the local machine, different than the location where means packages are published.

Q22) How do you enable tracing in UiPath?

Answer: ü By default, UiPath creates log records that track the movement of Studio and the Robots. These records can be obtained from the Execute ribbon tab, by clicking the Open Logs button.
ü It contains binary log data value at the trace level, such as record accesses or page faults, and is used to log high-frequency events while staining the execution of an operating system.

Q23) What is RPA?

Answer: ROBOTICS PROCESS AUTOMATION USED TO AUTOMATE BUSINESS PROCESS.

Q24) What is the use of PGP?

Answer: It is used to ENCRYPT and DECRYPT the file by assigning the PASSPHARSE

Q25) What type of Scripts you can Run?

Answer: JAVA SCRIPT
VB SCRIPT

Q26) Which command will you use to run script?

Answer: Run script command will available in commands.

Q27) What are the types of recorders?

Answer: 3Types
In version 10.3 names have changed

  • Screen recorder
  • Smart recorder
  • Web recorder

Q28) What are email automation commands?

Answer: Email Automation
Send Email
We have to configure with SMTP server setting.

Q29) What is BOT?

Answer: Set of commands used to automate task is called Bot

Q30) What are the different types of bots?

Answer: Task Bot(.atmx)
META BOT(.mbot)
IQ BOT
Chat Bots

Q31) What are the commands located in client room?

Answer: Client room where we develop the bot
.new           .Reports    .Properties
.record       .Trigger
.run             .ROI
.workflow  .MY TASKS
.repository .Tasks

Q32) What is workflow Designer?

Answer: It is graphical representation way of coding, where condition decision base task are added for whole process requirement.

Q33) How to log in AA?

Answer: By using log to file command we can log into file.

Q34) Is it possible to read PDF through AA?

Answer: Yes we have PDF commands read PDF data

Q35) What is the default time in timeout property  ?

Answer: 30000 milliseconds

Q36) What is the default time of Delay before and Delay after  ?

Answer: 300 milliseconds

Q37) What is partial selectors ?

Answer: The selector information specified in attach window or in attach browser is the partial selectors

Q38) What are the different types of recording available in uipath

Answer: Web recorder, Desktop recorder, Basic recorder, Citrix recorder

Q39) What are variables in uipath  ?

Answer: variables are the naming convention used to store one or more values

Q40) What are the different ways to create variables in uipath ?

Answer: In variable window, using ctrl+k in property window, in tool bar

Q41) What is dynamic selectors ?

Answer: if the part of the selector information keeps on changing the it is called dynamic selectors

Q42) Is it possible to capture selectors in citrix environment ?

Answer: No

Q43) What are the activites supported in citrix environment ?

Answer: Send hot keys, and image click activites

Q44) How Blue Prism interacts with an SAP control to extend the functionality ?

Answer: We can use XML files.The XML files are
SAPElements.XML
Actions.XML

Q45) Who will be created PDD ?

Answer: Client SME and/or Blue Prism analyst

Q46) How can you read the image ?

Answer: Use Read stage with Read Text with OCR action.

Q47) What is copy and paste element mask ?

Answer: When you have decided upon the best attributes to leave ticked for an  element,
it is likely that this will be the same for most elements within the application. To save time
ticking the correct attributes for other new elements you can use the Copy Element Mask
and Paste Element Mask options within Application Modeller to copy the attribute ticks from one element to others.

Q48) What is Application Navigator ?

Answer: Application Modeller contains a feature called Application Navigator which provides
a treeview of all the Accessibility Elements available within the application so that they can be easily found and selected.

Q49) Can you launch the application via process name ?

Answer: Yes . We can

Q50) Can you run a session to multiple times?

Answer: No

Q51) What type of Scripts you can Run?

Answer: JAVA SCRIPT
VB SCRIPT

Q52) Which command will you use to run script?

Answer: Run script command will available in commands.

Q53) What are the types of recorders?

Answer: 3Types
In version 10.3 names have changed

  • Screen recorder
  • Smart recorder
  • Web recorder

Q54) What are email automation commands?

Answer: Email Automation
Send Email
We have to configure with SMTP server setting

Q55) when we are using token in blue prism?

Answer: in the environment locking

Q56) How many types variables are there in AA?

Answer: There are two types:-

  • System Variable
  • Local variable or User defined variable.

Q57) Explain the different types of variable available in the Task Editor?

Answer: There are 4 types of variables available in Automation Anywhere are:-

  • List
  • Random
  • Value
  • Array

Q58) Expalin  the different types of variable available in the MetaBot?

Answer: There are 3 types of variables available in Megabit are:-

  • Value
  • Array
  • password

Q59) Can you use environment variable to change the value between session ?

Answer:  No

Q60) Can you run the process by login agent runtime resource ?

Answer: No

Q61) what are the languages use to build objects ?

Answer: VB , C# , J#

Q62) How many times can run one session ?

Answer: only one time

Q63) How can you set the sequence of priority to item ?

Answer: 0 is first priority and 1 is second link 2, 3…..

Q64) Can you change work queue internal business object ?

Answer: No

Q65) How to configure scheduler settings to retry if resource is offline?

Answer: Go to system tab and under system click scheduler . We have Resilience section there
If a resource is offline , retry after ‘n’ seconds.

Q66) when scheduler configure change will effect ?

Answer: After application server restart.

Q67) what is invisible elements?

Answer: It is sometimes possible to manipulate HTML elements that aren’t on the visible screen.

Q68) what is element mask ?

Answer: Element mask is future in application modeller that enable you to copy the attribute selection of one element and apply it to another.

Q69) What is thin client & thick client in RPA?

Answer: Thin client : Does not run on local machine, runs on virtual client/server architecture.
Eg.vmvare, virtualbox
Thick client : Directly installed in local machine itself.
Eg. Any apps like notepad, browser etc..

Q70) Shall I run more than one process at same resource ?

Answer: Yes . By changing run mode options

Q71) Which tool has recordeding future ?

Answer: UI path

Q72) which tool is best for virtual automation ?

Answer: UI path

Social Share:

0 responses on "RPA Interview Questions and Answers"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *