All Courses
Xamarin interview questions and answers

Xamarin Interview Questions and Answers

Xamarin Interview Questions and Answers

In case you’re searching for Xamarin Interview Questions and answers for Experienced or Freshers, you are at the correct place. There is a parcel of chances from many presumed organizations on the planet. The Xamarin advertise is relied upon to develop to more than $5 billion by 2020, from just $180 million, as per Xamarin industry gauges. In this way, despite everything you have the chance to push forward in your vocation in Xamarin Development. Gangboard offers Advanced Xamarin Interview Questions and answers that assist you in splitting your Xamarin interview and procure dream vocation as Xamarin Developer.

Best Xamarin Interview Questions and Answers

Do you believe that you have the right stuff to be a section in the advancement of future Xamarin, the GangBoard is here to control you to sustain your vocation. Various fortune 1000 organizations around the world are utilizing the innovation of Xamarin to meet the necessities of their customers. Xamarin is being utilized as a part of numerous businesses. To have a great development in Xamarin’s work, our page furnishes you with nitty-gritty data as Xamarin prospective employee meeting questions and answers. Xamarin Interview Questions and answers are prepared by 10+ years of experienced industry experts. Xamarin Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for a new challenging job from the reputed company. Our Xamarin Questions and answers are very simple and have more examples for your better understanding.

Q1) What do you know about Xamarin?

Answer: Xamarin is a developing technology which is used to build UI for Android, iOS, and Windows operating systems using only CQ.

Q2) What are the extensions of Xamarin applications?

Answer: For Android applications, the extension is .apk and for iOS, it is .app.

Q3) On what platforms you can work?

Answer: Android and iOS are the two most popular operating systems on which I can work.

Q4) What are the languages that Xamarin support for developing any application?

Answer: Xamarin is a cross-platform technology which supports FQ and CQ for application development.

Q5) In an application where you need to require the calculation of shortest distance, then which algorithm will be used?

Answer: In that case, the best algorithm to use is the depth first search algorithm.

Q6) What are the different ways to make Xamarin apps?

Answer: Mainly, there are two ways to get the job done. The first is the Xamarin.forms, and the other one is the traditional Xamarin approach.

Q7) How to decide which way to use to Xamarin apps?

Answer: For all those applications where you either code sharing is the priority rather than unique UI or that need very less custom functionality, then Xamarin.froms can be used. On the other hand, you can use Xamarin native for all those apps where custom UI is the priority or you have to make custom interactions.

Q8) Do you know about application package modes?

Answer: There are two modes to choose from. The first one is the release mode and the other one is debug. Both of them have their own requirements and are used when necessary.

Q9) Mention the different Xamarin.forms techniques to share codes.

Answer: Shared projects and PCL are ways to share codes.

Q10) Elaborate on the use of page in Xamarin.forms.

Answer: The page is an element that covers almost the entire screen and only has one child. For Android, Windows, and iOS, it is an activity, page, and view controller respectively.

Q11) Tell us about Xamarin.forms pages.

Answer: There are several pages in Xamarin.forms and they are used as per their requirements. Some of them are tabbedpage, contentpage, and carouselpage.

Q12) Explain views.

Answer: Views are just another word for widgets. Some of the views are an image, list view, button and label.

Q13) Can you differentiate between TableView and ListView?

Answer: The major difference between the both is that TableView shows data in a horizontal manner whereas ListView shows data in a vertical manner.

Q14) Why cells are used in Xamarin.forms?

Answer: Cells are parts that are specifically created to be attached to TableView or ListView.

Q15) How editor is different from entry?

Answer: The primary motive of both of these features is to assist the user in entering text. However, the major difference is that the editor has several lines and entry has only a single line.

Q16) Explain data binding.

Answer: It is a method where a user interface synchronizes automatically with the data source. It shows all the updates automatically to the user interface. Mainly, it focuses on target as well as the sources.

Q17) Are you aware of the techniques used in data binding.

Answer: Yes, there are four different techniques for data binding. Twoway, oneway, default, and onewaytosource.

Q18) What do you know about TestFlight?

Answer: TeshFlight is a method by which you can best test your applications designed for iOS.

Q19) Why Hockeyapp is used?

Hockeyapp is a service which is used to test iOS, windows and android apps.

Q20) Do you know about NuGet?

Answer: Yes, NuGet is a package manager of .NET development. It is not just any other manager, but the most widely used one.

Q21) What are Activities?

Answer: Activities offer a platform for the user interface which is graphical and only has one screen.

Q22) What are Native Apps?

Answer: Native apps are those which require specific language for their development. This language can be Java, CQ, or swift.

Q23) What are Cross-Platform apps?

Answer: Cross-platform apps are those which are developed for all the three mobile platforms with a single code base. However, they need personalization in the user interface as per the operating system.

Q24) What are the reasons to use XAML?

Answer: XAML is a language used by developers which helps them in specifying the UI with the help of markup instead of any code.

Q25) What are the reasons to avoid XAML?

Answer: Even though XAML is a great technique, but still it has some disadvantages. The reason why it should be avoided is that it does not has any code. Moreover, you cannot define loops of conditional processing.

Q26) Define Grid

Answer: Grid is a layout control in Xamarin.forms which displays information in columns and rows.

Q27) What is ContentPresenter?

Answer: ContentPresenter is used to view templates. It helps in managing how the content appears.

Q28) What is padding property?

Padding is always added from the internal part of the element and directly affects the content away from the edges.

Q29) What is margin property?

Answer: Margin is the opposite of padding which is executed from the outside of the element and affects how distant the content is from other contents.

Q30) Mention situations where you can use data binding.

Answer: Data mining has different scenarios where it can be used. Model binding, collection binding, and backward binding are some of the scenarios.

Q31) What is Xamarin test cloud?

Answer:

  • Xamarin test cloud permits testing a portable application on assorted gadgets.
  • Test cloud is likewise for mechanized testing on numerous genuine gadgets at the same time.

Q32) What are the usage of Xamarin?

Answer: Xamarin gives all the versatility to create the middle method of reasoning using the C# and besides gives the extensibility to structure the nearby UI for all of the stage.

Q33) What are the various sorts of design control present in the Xamarin .structures?

Answer: There are various kinds of design controls present in the Xamarin .structures. Some of them are:

  • Content presenter
  • Absolute layout
  • Relative layout
  • Stack layout
  • Content view
  • Scroll view
  • Template view
  • Frame
  • Grid

Q34) What are the different kinds of pages are accessible in the Xamarin .structures?

Answer: The different pages that are accessible in the Xamarin .structures:

  • Content page – this kind of the page demonstrates alone view, routinely a holder, for instance, a stacking plan or the material see.
  • Master-Detail page – this sort of page manages two sorts of sheets of information.
  • Navigation page – a page that manages the course and the customer experiences as a load of various pages
  • Tabbed page – this page allows the course of the youths pages using the tab.
  • Templated page – a page that demonstrates the full page content with a control group and the base class for the substance page.
  • Carousel page – a page allowing the swipe flag between the subpages, for instance, a show.

Q35) What is Xamarin .form?

Answer: A Xamarin .form is a sort of system that enables the engineers to manufacture cross-stage applications for Android, iOS, and Windows.

Q36) What are the upsides of XAML?

Answer: There are various focal points to using XAML. Some guideline points of interest are:

  • XAML is every now and again more crisp and definite than a near code.
  • XAML gives an ideal division between an application and its code. Consequently, it engages an indisputable specialist maker work process.
  • XAML has the parent-kid dynamic arrangement of UI objects with progressively significant visual straightforwardness.

Q37) What is XAML?

Answer: XAML represents the Extensible Application Markup Language. XAML permits characterizing the UI in Xamarin. Structures application utilizes the markup language instead of code.

Q38) What are the kinds of applications that are worked with Xamarin?

Answer: The followings are the 5 sorts of applications that are worked with Xamarin-objective 2014 football supervisor, the mystery society, iLearn for kids, parental access and Toolwiz more clean.

Q39) What is the inspiration to use Xamarin for cross-organize improvement?

Answer: The inspirations to use Xamarin for cross-arrange progression:

  • Less to learn
  • No confinements
  • Snappier time to grandstand
  • Less Bugs
  • Status for future

Q40) What reason Do You Want To Work With Us In Xamarin?

Answer: For the world, Xamarin is a course of action relationship for me it is an open entryway that empowers me to with three crucial restricted working stages iOS, Android and Windows.

Q41) What number of Major Awards Has Xamarin Won, What Were They?

Answer: This mentioning is possibly displayed in the event that you are searching for after a higher solid advancement in the partnership, they may to be certain need to see your examination of them. Xamarin has won 2 principal abilities: Visionary in the Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms and the Dr. Dobbs Jolt Award for Mobile Development Tools.

Q42) What are the advancement approaches in xamarin?

Answer: Xamarin has two techniques for building cross-stage versatile applications: Xamarin Forms – You can utilize Xamarin. Structures when you need to plan your application one time and offer it over all stages with some minor code changes.

Q43) Why xamarin is utilized?

Answer: A key advantage of utilizing Xamarin is that the application UI utilizes local controls on every stage, making applications that are vague from an application written in Objective-C or Java

Q44) What language is xamarin?

Answer: Xamarin utilizes a solitary language, C#, to make applications for every single versatile stage. In contrast to deciphered arrangements, for example, Appcelerator Titanium, Xamarin is locally gathered, which makes it a go-to alternative for building superior applications with the local look and feel.

Q45) Which is better xamarin or Cordova?

Answer: On the other hand, one of the key favorable circumstances of Xamarin is the capacity to produce reusable code – up to 80%. Be that as it may, a similar code-sharing levels in Cordova can be accomplished through the intensity of CSS structures. Xamarin additionally offers extensively better UX, usefulness and execution

Q46) Which is better ionic or xamarin?

Answer: Ionic offers normal client experience, as it uses web advancements to create crossover applications. Though, Xamarin offers top notch local applications with the best client experience. Henceforth, Xamarin is the best choice in the event that you are going to experience with the applications in the market.

Q47) What number of tamarin designers are there?

Answer: As per Xamarin, the cross-stage apparatus is utilized by over 1.4 million designers around the world. Also, Xamarin items are utilized by more than 15,000 organizations from more than 120 nations in various ventures, for example, media, transportation, fund, medicinal services, and gaming.

Q48) Does xamarin utilize Mono?

Answer: Xamarin is principally a stage for creating portable applications (Android and iPhone) utilizing C#. The Mono task is an open-source port of the .NET system. It is most usually used to run .NET under Linux. From an exhibition point of view, it keeps running about half (by and large) as quick as the .NET structure.

Q49) Which is better xamarin or Android studio?

Answer: Then again, Xamarin gives a superior choice to creating applications in C#. … On the off chance that you utilize Visual Studio, you can assemble versatile applications for Android, iOS, and Windows. On the off chance that you are knowledgeable with .Net, you can utilize a similar library in Xamarin.

Q50) QCan xamarin be utilized for Web improvement?

Answer: Xamarin utilizes C# and the .NET system — a demonstrated, dependable creating condition — for every portable stage. Anything that can be accomplished with Objective-C, Swift, or Java, an engineer can do in C# utilizing Xamarin. You can coordinate local open-source libraries accessible for iOS and Android with Xamarin.

Q51) What is the contrast between ionic and xamarin?

Answer: “Takes into account quick prototyping”, “Cross breed portable” and “It’s AngularJS” are the key elements why designers think about Ionic; though “Intensity of c# on cell phones”, “Local applications with local UI controls” and “Local execution” are the essential reasons why Xamarin is favored.

Q52) What amount did Microsoft pay for xamarin?

Answer: Xamarin and Microsoft reported that Microsoft consented to a conclusive arrangement to get Xamarin. Terms of the arrangement were not uncovered, however the Wall Street Journal revealed the cost at between $400 million and $500 million.

Q53) Is xamarin useful for application improvement?

Answer: Xamarin is normally seen as utilized in enormous associations that as of now use Microsoft advancements, for example, C#, ASPNET, and .NET. Utilizing Xamarin for building portable applications is simpler for them, given their skill in C#. For Android application improvement, Xamarin demonstrates to be a decent beginning stage.

Q54) What is the contrast between xamarin structures and local?

Answer: Projects are written in C# and wrapped with the APIs of various stages that give them the local feel. So, Xamarin gives you a chance to make portable applications for different stages with a local interface. Xamarin.The structure is a stage that depends on Xamarin itself.

Q55) What is the sort of vocations that use Xamarin?

Answer: Different sorts of utilizations use the Xamarin and they are:

  • OLO – An online stage to design sustenance
  • The world bank survey application – An application for the general assessment
  • Story – An application that makes stories from picture
  • Freshdirect – Your intriguing on the web sustenance vendor
  • Insightly – A wide CRM and undertaking the board application
  • Just giving – a liberal Interface
  • Evolve – The paying little mind to what you resemble at it event based instructive application
  • Super Giant Games – PC games that are faultless with iPhones
  • Skulls of Shogun – Another multi-sort out gaming application
  • Thermo fisher scientific – An application that blends science a ton

Q56) What are the sorts of components that are utilized in the Xamarin?

Answer: The kinds of components that are utilized in the Xamarin:

  • C# language
  • Mono .net system
  • Compiler
  • IDE devices
Social Share:

0 responses on "Xamarin Interview Questions and Answers"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *